A helyi lakosokat véletlenszerűen kiválasztva, egy-egy idézettel és fotóval bemutató Humans of New York mintájára indult Facebook-csoportban, a Humans of Irelandben egészen különös, szívmelengető karácsonyi történet rajzolódott ki a napokban.

Néhány nappal ezelőtt megjelent egy fotó George-ról, egy hajléktalanról, valamint néhány mondat, amit a férfi mondott.

„Hajléktalan vagyok, az országot járom, hogy találjak magamnak szabad szállást az éjszakára, de sok hely tele van. Ha kint kéne aludnom az utcán ebben a hidegben, már halott lennék. Jelenleg egy dolog érdekel csak igazán, hogy találjak egy helyet, ahol ehetek egy karácsonyi vacsorát, ha találnék egy olcsó szállást, ahol adnak vacsorát, ki tudnám fizetni. Akár 100 eurót is fizetnék egy hotelszobáért, ha kell, csak szeretnék karácsonyi vacsorát” – mondta George.

Ezután a fotót készítő fotós, Lee Furlong egy csomó levélben és kommentben kapott mindenféle felajánlásokat, sokan befogadták volna a férfit karácsonyra – írja a Buzzfeed a Humans Of Ireland blogja alapján.

A levelek között egy igazán különleges is volt. A kép ugyanis eljutott George testvéréhez, Sheelagh-hoz aki már 12 éve nem hallott a testvéréről. Felvette a kapcsolatot Furlonggal, azt mondta, szeretne találkozni a testvérével, mert nagyon beteg az anyjuk.

Furlong némi utánajárás után sikeresen újra találkozott George-dzsal, és elmondta neki a fejleményeket, hogy a testvére szeretne vele találkozni, hogy beszélni tudjon az anyjukkal.

„Ma reggel George hívott. Azt mondta, hogy jövő szerdán megy karácsonyra a családjához. Nagyon jót beszéltünk, sokkal vidámabbnak tűnt, mint amikor legutóbb találkoztunk. Megköszönte, amit érte tettem, és boldog karácsonyt kívánt, és azt mondta, reméli, hogy tartjuk a kapcsolatot. Én is boldog karácsonyt kívántam neki, és azt mondtam, remélem, nagyon élvezi majd a karácsonyi ebédet a családjával” – zárta a blogbejegyzését Furlong.