Végy egy többszázezer forintos speckó kamerát és két őrült britet, és már meg is van egy tökéletes YouTube-csatorna ötlete. Gavin Free és Daniel Gruchy pontosan így tettek, amikor megalkották a Slow Mo Guys projektet. Hogy mi az? Az alábbi videó eligazít.

Szóval Free és Gruchy tömör videókat készítenek arról, hogy szuperlassításban hogyan robbannak, ütköznek, csobbannak különböző tárgyak és anyagok. És persze a szuperlassítás hiperlátványos. Mint amikor egyiküket fejbedobják egy vízzel töltött focilabdával.

Vagy ahogy 1500 felhergelt ember megdobálja őket vízilufival...

Esetleg azt, ahogy kétféle fegyvert elsütnek a víz alatt, és látható, ahogy a csövet elhagyó lövedék csodálatos alakzatot, kvázi vákuumot képez a víz alatt, amit aztán a víznyomás megsemmisít.

A Slow Mo-srácok egyébként a fenti jelenetet még az extrémnél is extrémebb, 27 ezer fps-es kamerával vették fel a lövedékek kilövését. A videócsatornát 2010-ben indították el, a következő évben már díjat kaptak a YouTube-tól, 2012-ben pedig szerepeltek Jay Leno show-jában is. Persze a legjobb, hogy mindig Gruchy szívja meg a videókban, mint itt:

Végül megmutatjuk azt a videót, amin mindketten szívtak, mert volt annyi eszük, hogy közel üljenek a forró olajas serpenyőhöz. Popcorn-pattogtatás négyszázszoros lassításban: