Egy baromi gazdag chilei házaspárnak most nagyon rossz lehet, ugyanis egy életfogytig tartó olaszországi nyaraláson ragadtak, mivel nem engedik őket vissza az Egyesült Államokba – írja a Gawker.

A chilei Micky Hurley-t és Malu Custer Edwardsot azzal vádolják, hogy dadusukat rabszolgaként tartották a Manhattan nagyon puccos részén található lakásukban. Úgy tudni, hogy a nőt 2011-ben vitték magukkal az Egyesült Államokba, és azt ígérték neki, hogy ott lakást kap, társadalombiztosítást, meg mindent ami kell, de mindezek helyett az ötvenéves Felicitas del Carmen Villanueva Garnicát gyakorlatilag rabszolgaként tartották, óránként 2 dollárt (~ 500 Ft) fizettek neki, és gyerekeiknek pedig megengedték, hogy bántalmazzák őt.

Garnica szerint ugyanis a gyerekek, akikre vigyázott, rendszeresen megütötték őt, és ezt hagyták a szülők, akik az útlevelét is elvették, és minden nap bezárták a lakásba, ahol rendes ételt sem hagytak neki. Sőt, úgy tudni, hogy a gyógyszereit sem kapta meg a magas vérnyomására.

A New York-i bíróság végül a családot arra kötelezte, hogy több mint 6 ezer dollárt, vagyis majdnem másfél millió forintot fizessenek a dadusnak.

A család eközben viszont Olaszországban ragadt egy nyaraláson, ugyanis az Egyesült Államokba nem engedik vissza őket. Ezt pedig óriási büntetésként élik meg:

Hogy mi a baj Olaszországgal? Gondoljanak csak bele, hogy milyen lehet, mikor azt ember azt hiszi, csak pár hétig lesz valahol, aztán kiderül, hogy soha többé nem mehet vissza oda, ahol addig élt. A gyerekeknek ott maradtak a barátaik, a játékaik, az összes ruhájuk. Elmész valahova nyaralni egy csomó nyári ruhával, aztán meg hirtelen hideg lesz...

Szar lehet.