Ahogy már tavaly is, ezúttal is összekapartuk az idei év legnehezebben megkerülhető dalait. Ahogy már évek óta, idén is mindent a Balaton Soundra bármikor becibálható stílusok uraltak, tehát az eszetlen veretés és a hiphop, de a legnagyobbat Pharrell Williams robbantotta.

Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem

Ariana Grande 21 évesen végleg kinőtt a Nickelodeon felfedezettje kategóriából: egyrészt jó nő, jelent meg lemeze is idén, díjakat is kapott, ráadásul akkora tényező, hogy még az elviselhetetlenséget is megengedheti magának. A Problemhez ráadásul összeszedte az ausztrál rappernőt, Iggy Ataleát, amitől még jobban előtérbe került a rosszlány imidzs.

Mr. Probz - Waves

Volt olyan dal nyáron, amire többet lehetett lazulni a Balatonon idén? Valószínűleg nem, ami miatt ez a pár hangból álló dal végül is keretbe foglalta az évszakot.

Faul & Wad Ad vs. Pnau - Changes

Ha már balatoni lazulás, az egész nyár talán legdúdolhatóbb dala volt a Changes, amiben a gyerekkórus teszi tökéletessé a bólogatást. Ezét cserébe még azt is megbocsátjuk, hogy a szaxofon a legrosszabb kávézók hangulatát idézi.

Katy Perry feat Juicy J - Dark Horse

Katy Perry gyorsan ráérzett, hogy idén már nem a himnikus ugrálható popzene az igazi terep, hanem a hiphop alapokra lehozott bunkózás. A bunkózást persze csak Katy Perry szintjén kell érteni.

Pharrell - Happy

A dal, ami miatt még embereket is csuktak le, megszámlálhatatlan mennyiségű klip készült hozzá, és úgy általában nem lehetett elmenni mellette szó nélkül.

Nicki Minaj - Anaconda

A dal talán nem is vésődött annyira be a köztudatba, mint az iszonyatos mennyiségű seggrázást tartalmazó klip, amihez mellesleg készült egy fergeteges fingós verzió is. Nicki Minaj 2014-re végképp a popzene egyik legfontosabb szereplője lett, úgyhogy már csak ezért is helye van itt.

Pitbull feat. Jennifer Lopez - We Are One

Volt ugye idén foci vb, aminek kötelező egy ideje olyan himnuszt írni, ami folyamatosan szól a rádiókban. Idén nem is bízták a véletlenre, és a mindenkivel kötelezően szereplő Pitbull írhatta meg a dalt. Rappelni még mindig nem tud egyáltalán, de végül is nem zavaró.

Wellhello - Rakpart

Fluor Tomi végleg levetkőzte magáról a mizus hülyegyerek imidzset, és mostanában Diazzal közösen támadja meg a Punnany Massif áttörése óta amúgy is rettentő népszerű bölcsész hiphop szcénát.

David Guetta - Lovers of the Sun

Tavaly nyáron Avicii bemutatta, mekkora sikereket lehet elérni a sima pumpálós alapokkal és a countryval, idén pedig a másik prosztókirály, David Guetta mutatta be ugyanezt a westernfilmes vonalon. Mivel nincs nyár Guetta nélkül, ezért nyilván befutott a dal, és azóta is csak az a kérdés, hogy jövő évben melyik napon lép fel a Balaton Soundon.

Calvin Harris - Summer

Nincs miről beszélni itt, ez a dal tényleg mindenhol szólt idén, ahol volt hangszóró.