A Phyllimag összeszedte a legjobb filmjeleneteket a szilveszter éjszakájáról, van köztük jelenet a Keresztapából, a Boogie Nightsból, de még 1942-es film is van a listán. Ha nem akar bulizni, vagy éppen a másnaposságot szeretné elütni filmnézéssel, segíthet az alábbi lista, mit nézzen meg.

Keresztapa II.

„Tudom, hogy te voltál, Fredo" – mondja a csodálatos jelenetben Michael Corleone, a buli Havanán van, szilveszterkor. 

Harry és Sally

A barátságból kialakult szerelem egy szilveszteri buliban realizálódik, ahol egyébként a két főszereplő veszekszik a szerelmi vallomáson. 

Aranyláz

Charlie Chaplin híres villatánca látható az Aranyláz szilveszteri jelenetben, igen szolid a buli az asztalnál. 

 A Poszeidon katasztrófa

Gene Hackman filmjében a luxushajón tartott szilveszteri partyt elmossa a tenger, ezzel megalapozva a címben is említett katasztrófát. 

 Szerepcsere

Eddie Murphy 1983-as filmjében a vonaton köszönti az újévet Eddie Murphy, méghozzá úgy, hogy Merry New Year – a Happy New Year helyett. A megszokott bugyutaság az alábbi jelenet minden pillanatában jelen van.

 Legénylakás

Jack Lemmon az 1960-as filmjében nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott. A Legénylakás szilveszteri jelenete éljenző tömeggel, pezsgővel és papírkalapokkal tarkított, aztán átcsap egy romantikus, kettesben töltött szilveszteri éjszakába.

Boogie Nights 

A pornó aranykoráról szóló filmben valószínűleg a szilveszter éjszaka a legkevésbé emlékezetes. Annak ellenére, hogy a buli tragikus véget ér.

A rádió aranykora

Woody Allen filmjében a zsidó család mindennapjaiba narrátor avatja be a nézőket. A szilveszter éjszaka látszólag ugyanolyan este, mint bármelyik más, a filmrendező sajátos humorával fűszerezve.