A Buzzfeed ennél sokkal több, 29 érdekes tényt is felszolgál arról a testrészről, amely méretével fordított arányban vált ki érdeklődést, akár látszik, akár nem.

Ezekből jöjjön most a 10 legérdekesebb tudnivaló.

1. Van olyan, hogy mellbimbó-orgazmus

„Néhány ember képes orgazmust átélni kizárólag a mellbimbó simogatásától” – állatja Debby Herbenick, aki  könyvet is írt ilyesmikről. De azért ez sajnos nagyon ritka.

2. Nem pattanások vannak körülötte

A bimbóudvaron található kis dudorok teljesen normális képződmények, és a hangzatos Montgomery mirigyek nevet viselik. A szerepük nem teljesen tisztázott, de egyes vélemények szerint az általuk termelt kis mennyiségű váladék védi a bőrt, de jellegzetes textúrája miatt segíthet a kisbabáknak, hogy könnyebben megtalálják a mellbimbót. De persze ez csak tipp.

3. A szőrős mellbimbó mindenkié

Szinte mindenkinek nő pár szál szőr a mellbimbója körül. Ez teljesen normális a nőknél is. Akit zavar, szedje ki csipesszel, vagy gyantáztasson.

4. Futás közben vérezhetnek

A mellbimbók érzékenysége a hosszútáv-futóknál kellemetlen következményekkel járhat: ha valaki nagyobb távot teljesít, a pólója akár véresre is dörzsölheti a bimbókat. Érdemes vazelinnek bekenni, vagy leragasztani.

5. Befelé fordult mellbimbókkal is lehet szoptatni

Ha valakinek befelé fordulnak a mellbimbói, az igazából legtöbbször csak esztétikai probléma, ám ha ez a jelenség felnőttkorban, hirtelen alakul ki, akkor érdemes azonnal orvoshoz fordulni, ugyani akár mellrák jele is lehet. Mindenesetre a veleszületett befelé néző mellbimbóval is lehet szoptatni, bár eléggé megnehezíti a dolgot. Még szerencse hogy kis szilikon bimbóvédőkkel ezen is lehet segíteni.

6. Nem mindig para, ha folyik

A mellbimbókból néha szoptatás vagy terhesség nélkül is szivároghat némi folyadék. Ez például lehet reakció arra, ha a bimbókat nagyon szorosan összepréselik (például mammográfia során), mondja Elisa Port, a Mount Sinai Orvosi központ vezető mellsebésze. Ám a jelenség betegségre is utalhat, főleg, ha teljesen váratlanul és véletlenszerűen fordul elő, véres, vagy csak az egyik oldalon jelentkezik.

7. Mellnagyobbitás után a mellbimbók érzékenysége csökkenhet

Egy kutatás szerint minél nagyobb a behelyezett implantátum, annál nagyobb eséllyel válik érzéketlenebbé ez a terület. Ez mellcsökkentő műtét után is előfordul, sőt, egyes esetekben a bimbó teljesen érzéketlenné is válhat.

8. A bimbópiercingtől megnőhet

A bimbópiercing minimum három hónapos gyógyulást igényel, de néha ez a folyamat akár fél évnél is tovább tarthat. Főként nőknél tart tovább a bimbó regenerálódása, , hiszen náluk a ez a testrész sokkal több funkcióval bír, mondja Elayne Angel profi piercinges. Ráadásul a bimbók megnőhetnek a piercing belövése után, és ez nem csak átmeneti változást jelent. A bimbókon képződött lyuk pedig rekordgyorsasággal forr össze, ha kiveszik belőle az ékszert, még évek után is.

9. Van akinek akár hét mellbimbója is van

Az extra mellbimbó ritka, de nem ismeretlen jelenség, az emberiség néhány százalékát érinti, és érdekes módon férfiaknál gyakrabban fordul elő.

Harry Styles például négy bimbóval büszkélkedhet, de egy 32 éves férfinál hetet is találtak. 

10. A legfontosabb

** #nips #funny #didyouknow #factfortheday

A photo posted by Kiandra Paterson (@_kiandrajayne) on

Vagyis az ember fülcimpái pont akkora távolságra vannak egymástól,mint a mellbimbói. Ennyi.