Búcsúbulit rendezett melleinek a műsorvezető

bd
2015.01.15. 17:28

Claira Hermet a BBC rádiós és tévés műsorvezetője még csak 27 éves, mégis drasztikus lépésre szánta el magát. Édesanyja és nővére is mellrákban halt meg, és az ő szervezetében is kimutatták a betegségre hajlamosító gént.

Még csak kislány volt, amikor 1996-ban édesanyját elveszítette, ám amikor évekkel később nővérénél, Emily-nél is mellrákot diagnosztizáltak, úgy döntött, ő is megvizsgáltatja magát. A pozitív eredmény sokkolta, hiszen a BRCA1 gén jelenléte azt mutatja, hogy 85 százalékos valószínűséggel nála is kialakulhat a rosszindulatú betegség.

„Attól a perctől biztos voltam benne, hogy megműttetem magam – azt mondták bármikor elvégzik, ha készen állok  –, de még túl fiatal voltam, csak 19 éves.  Féltem. Arra gondoltam, hogy megvárom, amíg stabil kapcsolatom lesz egy olyan férfival, aki önmagamért szeret, így nem kell majd attól tartanom hogy elhagy, ha meglát a műtét után" – mesélte a Daily Mailnek Hermet. 

Bár ez a férfi még nincs meg, a fiatal nő  pár nap múlva mégis átesik az operáción, amely során mindkét mellét eltávolítják. Nővére halála óta ugyanis már annyira retteg a betegségtől, hogy képtelen tovább várni.

Youtube csatornáján ezen a felvételen mesél a műtétről:

Ám ahelyett, hogy depressziós lenne emiatt, inkább viccet csinál belőle. Múlt héten tartott is egy Viszlát Cicik bulit, amin hivatalosan is elbúcsúzott egyelőre még egészséges melleitől. Az eseményt természetesen honlapján is dokumentálta. Barátaitól melltartós képeiből készített fotómontázst kapott, utolsó emléket állítva a testrészeknek, és még a jótékonyságra is gondolt: kis mell alakú sütiket árultak a bulin, a befolyt összeg pedig rákellenes alapítványokhoz kerül.

Bár melleinek eltávolítása sem jelent 100 százalékos védettséget a rák ellen, Hermet most már nagyon várja a műtétet. 

„Így most képes leszek megszabadulni a félelemtől, és mehet tovább az életem."