Számítógépes játékokat tolni jó dolog, kivéve ha az ember nem tolja túl. Tajvanon viszont a Daily Dot szerint egyre több ilyen esetet jegyeznek fel. Január 1-én egy tajpeji férfi öt napos netes játszadozás után halt meg. A 38 éves, Csu nevű férfi holttestét a vécében találták meg, a hatóságok szerint eleve nem volt egészséges, de a játék miatti kimerültség pont az utolsó csepp volt a pohárban. 

Kevesebb, mint egy héttel később egy újabb áldozatot szedett a game, egy másik játékos három napot nyomott le egyhuzamban, bele is halt. A Hszie nevű férfi hajléktalan volt, órákat töltött a netkávézóban. Halála napján is azt hitték az alkalmazottak, hogy szunyokál, mire felfedezték, hogy halott. A Dot további négy tajvani esetet is felsorolt az utóbbi 2-3 évből, amikor a gamerek belepusztultak a hobbijukba. A világból más történeteket is említenek, amikor a játékból ölre menő vita lett: egy francia apa a fiát ölte meg a túl sok játszadozása miatt, egy kínai pár pedig eladta a gyerekeit, hogy fedezze szenvedélyét.

Így Délkelet-Ázsiában eljött az a pont, amikor már az állami szabályozásnak is közbe kellett lépni. Vietnamban éjjel tilos online játszani, több országban pedig kötelezik a szolgáltatókat, hogy figyelmeztessék időnként a játékosokat egy üzenetben, hogy pihenjenek.