140430505

Száz év kellett ahhoz, hogy újra divatba jöjjön a baromi nagy fenék

vlc
2015.01.30. 12:34

Az lehet, hogy ma Kim Kardashian, Nicki Minaj és Amber Rose hatalmas, feneke az etalon, de száz éve is hasonló formák voltak az ideálok. A Daily Mail összeszedte, hogy hogyan változott a női test az 1910-as évektől máig, amiből elég jól látszik, hogy a hátsók mérete már akkor sem volt mindegy. 

Gibson Girl

Az 1910-es évek nőideálja az S alakú Gibson Girl volt. A név Charles Dana Gibson szatirikus grafikus rajzaiból ered, aki a 19. század végén és a 20. század elején rengeteg amerikai lányt rajzolt le. Gibson a törékeny és a buja idomokat keresztezte. A századforduló etalonját rajzolta, jókora fenékkel, akárcsak ma. A leghíresebb Gibson-lány, Camille Clifford is nőies és szexi volt, csak reméljük levegőt is vett néha. 

1920, rövidebb szoknyák és jazz

1920 körül a nők szoknyája már jóval rövidebb lett és az ún. Flapper lányok lettek a menők, akik rövid szoknyát és frizurát hordtak, dohányoztak és jazzt hallgattak. 

 Legyen minden újra kerek!

Egy évtizeddel később a lapos, de nagyon menő nők után végre elkezdtek újra rakódni a kilók. A 30-as években a szőke Jean Harlow volt az ikon. 

A Katherine Hepburn-era

A háború végéhez közeledve a nő erős és független. A kerek formák kissé visszaszorultak, de a nőiesség még mindig nagyon fontos szerephez jutott. A 40-es évek ideálja a gyönyörű Katherine Hepburn volt. 

1950 = Marilyn Monroe

Nagyon sok mindent ehhez kár fűzni. A 20. század közepét megnyerte magának Monroe. Mell, fenék, szép derék és comb. Ennyi. 

A fiús alkat

Éles váltás Monroe után a 60-as évek híres modellje, Twiggy. Lapos minden, de menő. 

Válltömés!!!!!

A divat egyik szürke foltja a 70-es évektől nőtte ki magát. Egy igazi jónőnek 1970-ben szép széles válla és karcsú dereka volt. 

A bugyit minél magasabbra kell húzni

Igen, ez mát a 80-as években elkezdődött. A sportos alak és szupercsinos alak volt a menő, mint ahogy azt az alábbi hölgyeknél láthatjuk. A frizurákra külön felhívnám a figyelmet. 

Kate Moss

A modell nevével tökéletesen össze lehet foglalni 1990-t és az azt követő tíz év ideálját. A kifutón nagyon vékony lányok vonultak végig Kate Mosszal az élen. 

Britney Spears és a csípőcsont

2000-ben a kellemesen sportos nők és a csípőgatyák hódítottak. Ugye emlékszik még, amikor a lányoknak nagyon le kellett húzniuk a nadrágot? Ahogy Christina Aguilera is tette.

Mondom nagyon. (És így legalább a 2000-es évek férfiideáljait is meg lehet csodálni.)

giphy (7).gif

És végül Kim Kardashian és az ő segge

Végre elértünk napjainkhoz és az óriási fenekek korszakához. Itt már néha nem is elég a saját. Implantátum kéne a nők nagy részének, hogy elérje Kim Kardashian, vagy éppen Amber Rose méreteit. Persze ne ez legyen a cél, de tény, hogy az egyre nőiesebb formák kerülnek előtérbe és egyáltalán nem baj, hogy van egy pár kiló felesleg a nőkön.