A Fast Companyn megjelent riportra a vagina gőzölésről a Jezebel hívta fel a figyelmet, Laura Hooper Beck utánajárt annak, amit Gwyneth Paltrow állított a hírlevelében: a hollywoodi sztár a PUNCIGŐZÖLÉS fantasztikusan jótékony hatásait ecsetelte híveinek. 

A hollywoodi színésznő a GOOP hírlevelében arról áradozott, hogy ez valójában több mint gőz-zuhany, egyenesen a női nemi hormonokra hat, és csodálatos. Egy minitrónon zajlik a procedúra, nemcsak gyógynövényes tea gőzölög a lyuk alatt, hanem még infrasugarakat is bocsátanak a nők lába közé, és ez energetikai dolog – holisztikus gyógymód féleség. Kaliforniában több szépségipari cég, spa wellness helyek is gőzöli a nők altestét, arra hivatkozva, hogy ez egy tradicionális koreai dolog (chai-yok). A Fast Companyn közzétett cikk írójának személyes tapasztalata szerint a mini trón és a helyszín valójában egy viktoriánus rendőrségi cellára emlékeztet, és az egész nagyon furcsa. Végülis forró gőz éri az egész területet, és csak azt, csak ott. 

„Tartottam magam a lyuk felett a széken, és aztán csak elhelyezkedtem, hogy a gőz a legszentebb helyemen érjen. Nem hazudok: eleinte nagyon furcsa érzés volt, ahogy a forró nedves gőz a puncimba fújt. Az egész testem megfeszült, hogy a hüvelyizmaimmal védjem magam a beáramló perzselő gőz zuhanytól. Olyasmi érzés volt, mint az Éhezők viadalában a mérgezett köd az arénaban. Először égető a hőség, és aztán jön a görcs az elektromos fájdalomtól!" 

Azt is írja, hogy a puncigőzölésnek semmi értelme, legalábbis ezt otthon is el lehet végezni úgy, hogy a mikróban felmelegítünk egy pohár citromos vizet, és felé guggolunk. Egy megalapozatlan, soha be nem bizonyított kezelési módszer (szerinte), valójában a semmiért fizetnek ki a nők ezért ötven dollárnyi összeget (13 814 Ft) . Az egészre az teszi fel az ire a pontot, hogy nemcsak a nőknek van ilyen lehetőségük, hanem a férfiaknak is: a-gőzölés, azaz ánusz gőzölésnek hívják. 

Az ülőfürdők kicsit barátságosabbak

Nagyanyáink korában az ülőfürdő ismert volt, mint a felfázás egyik kezelési módja. De az sem forró gőzként érte a testet, hanem testmelegen. Kamillás, petrezselymes, zsúrlófüves fürdőket alkalmaztak.

Kommentálná? A Facebookon tegye!