Akár húsz év börtönt is kaphat Kevin Bollaert, aki bosszúpornó oldalt üzemeltetett, lehetőséget adva ezzel bárkinek arra, hogy meztelen képeket és videókat osszon meg az egykori szeretőiről. A férfit bűnösnek találták többek közt személyes adatokkal való visszaélésében és zsarolásban is – írja a Huffington Post.

Kamala Harris legfőbbügyész szerint ez egy üzenet is egyben, ami szerint az áldozataikat megalázó bűnözőket nem védi meg a monitor attól, hogy börtönbe kerüljenek. Az oldal áldozatai sokféle társadalmi rétegből kerültek ki, volt köztük orvos, tanár, főállású anya, és többen közülük elvesztették az állásukat, és tönkrementek a kapcsolataik is.

Bollaert 2012 decembere és 2013 szeptembere között üzemeltette az oldalát, ennyi idő alatt nagyjából 10 ezren töltöttek fel 18 éven felülieknek szóló képeket, természetesen névtelenül, nagyrészt nőkről. A képeken túl a nevüket, a lakhelyüket is leírta az oldal, illetve a teljes megalázás kedvéért a Facebook profilokra is mutatott egy-egy link.

A férfi mellesleg egy másik hasonló oldalt is üzemeltetett, ott 350 dollárt kellett fizetnie a felkerült szereplőknek azért, hogy töröljék őket, valószínűleg ezzel is dollárok tízezreiket kereste meg.