Az Egyesült Államokban az oltásellenes mozgalom már ott tart, hogy mesekönyveket is írnak, hogy még több ember gyógyuljon rá arra a hülyeségre, hogy ne engedjék beadni a védőoltásokat gyerekeiknek.

A Daily Dot azt írja, az oltásellenes mesekönyv, ami a Melanie’s Marvelous Measles (Melanie csodálatos kanyarója) címet kapta, azt próbálja bebizonyítani, hogy az oltások márpedig nem hatnak.

A mese arról próbálja meggyőzni a gyerekeket és azok szüleit, hogy a kanyaró igazából egy tökjó dolog, és mindenféle természetes módszerrel ki lehet gyógyulni belőle. Például egy kis dinnye-, meg répalé-ivással.

A Melanie csodálatos kanyarója cím egyébként egy erős utalás Roald Dahl George’s Marvelous Medicine (George csodálatos gyógyszere) című, oltások mellett kampányoló mesekönyvére. Dahl lánya kanyaróban halt meg 1962-ben, mikor még nem volt védőoltás. (Erről bővebben a 444-en olvashat.)

A fő probléma amúgy az, hogy idén már száznál is többen megbetegedtek kanyaróban, azért, mert egyre többen vannak az Egyesült Államokban azok, akik visszautasítják a védőoltásokat.