Ha megöregszetek, isteni lesz! – mondta Jakupcsek Gabriella szerda délelőtt az MSD Pharma Hungary Kft. eseményén, miután felolvasta azt, hogy a 40 és 45 közötti magyar nők 10 %-a nem tud orgazmust megélni. Viszonyításképpen ez a szám a 30 és 39 éves nők körében majdnem 50 %. A magyar nők szexuális szokásairól készült felmérésről Lola, Ada, Muri Enikő, Dr. Belső Nóra pszichiáter és Dr. Major Tamás szülész-nőgyógyász beszélgetett. 

Minden második nő színleli az orgazmust

Az NRC januárban készült felméréséből kiderül, hogy a fővárosban élő diplomás nők több partnert fogyasztanak, többet szexelnek, meglepő módon több szexre is vágynak, és ők azok, akik a legnagyobb számban élnek egyedül – ráadásul ők azok, akik a legnagyobb százalékban gondolnak másra szex közben.   A felmérésben 18 és 49 év közötti, vidéki és fővárosi nőket kérdeztek a szexuális szokásaikról, annak gyakoriságáról, minőségéről, orgazmuskészségeikről, fogamzásgátlásról.  Mitől lesz kiegyensúlyozott a szexuális életünk? Milyen fogamzásgátlót használnak a nők? – ezekkel a kérdésekkel vezette fel a beszélgetést Jakupcsek Gabriella, és ismertette az ötszáz nővel készült felmérést eredményeit.

A felmérésben résztvevő nők harmada szerepjátékszexszel dobja fel a szexuális életét, minden második nő színlelt már orgazmust, és hétből egy nő nem éli meg az orgazmust. Nemzetközi statisztikákhoz viszonyítva a magyar nők így is jól állnak az orgazmussal, de a beszélgetés résztvevői természetesen nem hagyták szó nélkül a hallott adatokat.

Ada, a VIVA Tv korábbi műsorvezetője rengeteg tapasztalatot osztott meg, véleménye szerint a fiatalabb korosztály valószínűleg nincs tisztában azzal, mit csinál, csak csinálja. Ada az orgazmus hiányáról megjegyezte, hogy szerinte el lehet mondani a férfinak, ha ez most nem jött össze, de Dr. Belső Nóra pszichiáter szakmai tapasztalata az, hogy a férfiakban ez törést okoz. Jobb hallgatni az orgazmus elmaradásáról – állította.  A beszélgetés többi résztvevője szerint a prüdéria, a szociokulturális környezet, a vallásosság mind okai lehetnek annak, hogy sok nő nehezen jut a csúcsra.  

A mostaninál több szexre vágynak a nők

Ada azt is hozzátette,hogy a szingli kifejezés nem egyenlő a magánnyal, és a legjobb lenne tisztázni a szingli definícióját. Az is kiderült, mire vágynak a férfiak: törődésre, szeretetre és időre, ez utóbbi lehet annak az oka, hogy a diplomás, jó egzisztánciájú és egyben sokat dolgozó nők egyedülállók.

A szex gyakoriságára tett kérdések is érdekes adatokat mutattak,  a felmérés szerint a magyar nők nagy része a mostaninál több szexre vágyik – a felmérésből sajnos nem derült ki, hogy minőségre vagy a gyakoriságra gondolnak. Esetleg mindkettőre. A pszichiáter szerint a kötődés fenntartásához elengedhetetlen a heti két-három kielégítő szex, ugyanis ez termel az agyban oxitocint, ami a szerelem érzéséért és  a monogámiáért is felelős. A magyarok fele hetente fekszik le a partnerével. „Ezen a héten semmi nem történt velem"  – mondta ekkor Lola, és személyes vallomásával igyekezett bizonyítani, hogy a heti két-három alkalom sokmindentől függ. Muri Enikő pedig azt tette hozzá, hogy szerinte szezonálisan is vannak aktívabb időszakok, az ő partnere például kifejezetten nyáron aktívabb. Dr. Belső Nóra megerősítette az énekesnők tapasztalatát, és hozzátette, napszaki ingadozás is megfigyelhető a vágyakozásban. 

Nyilvános helyen nagyon szeretjük csinálni

A felmérés szerint a megkérdezett nők 85%-a jobban szereti a hálószobán kívül csinálni, ezen a listán az autó, a szőnyeg, a zuhany és a fürdőkád is előkelő helyen szerepelnek. A felmérésben résztvevő nők majdnem fele az erdőt, mezőt jelölte meg izgalmas helyszínnek, és olyanok is vannak bőven, akik a közparkokat kedvelik.  Lola szerint „ebben nem különbözünk a férfiaktól", a nők is annyira szeretnek nyilvános helyen szexelni, mint a férfiak.

Az orgazmus elérése ezeken a helyszíneken azonban problémát jelent, és csak minden második megkérdezett nő tud elélvezni ezeken a helyeken. Dr. Belső Nóra szerint a nőknél ilyen helyzetben a teljesítményszorongás is blokkolhatja az orgazmust, de Ada szerint ez az egész nyilvános helyen történő szex partnerfüggő. Volt, akivel mindent végigjárt, mondta. 

A magyar nők szexuális szokásairól készült felmérés szerint nem szeretjük az óvszert és a fogamzásgátló tablettákkal is gondjaink vannak – az óvszerrel kapcsolatos aggodalmak miértje a kutatásból nem derült ki. Ahogy az sem, hogy a megkérdezett nők egyéjszakás partnerei is bekerültek a felmérésbe, vagy csak és kizárólag a partnerkapcsolatokat vizsgálták. 

 

Kommentálná? A Facebookon tegye!