Egy angol mentős segítségnyújtás elmulasztása miatt került bíróság elé és 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amiért nem nyújtott segítséget egy férfinak, aki a szeme előtt kapott szívrohamot. Az eset két és fél éve történt, de most hozott ítéletet a bíróság. A 47 éves Carl Cope a kórház előtt esett össze és halt meg szívrohamban. A férfi már a váróteremben is láthatóan rosszul volt és fájdalmai voltak, de a nővérek sem foglalkoztak vele igazán, így elment a kórházzal szembeni boltba egy italért. Visszafelé összeesett a kórház előtt és később meghalt. Egy térfigyelő kamera felvételein tökéletesen látszik, hogy legalább fél perc telt el, hogy az esetet végignéző mentős, Matt Geary odamenjen hozzá, és az is látszik, hogy egyáltalán nem segített a férfin, akiről azt hitte, hogy szimplán részeg, holott pont ő vitte korábban a kórházba mellkasi fájdalmakkal. 

A bíróság az ítéletben kitért a mentős érzéketlenségére és nemtörődömségére, ami teljesen elfogadhatatlan az ő szakmájában. A videón az is látszik, hogy a mentős meg sem vizsgálja a férfit, zsebre tett kézzel áll mellette. 

A férfi családja nyilatkozatban beszélt arról, hogy egy szeretett ember elvesztése már önmagában is nagy lelki fájdalom, azt pedig senkinek sem kívánják, hogy átéljék mindazt, amit ők éltek át az elmúlt két és fél évben. Azt is elmondták, hogy a mai napig nem értik, hogy mi történt, és hogyan fordulhatott ez elő. 

A mentős mellett még négy kórházi dolgozót is elmarasztaltak. Az emberölés vádja csak azért nem állt meg a bíróságon, mert nem lehetett bizonyítani, hogy szakszerű ellátás esetén a férfi túlélte volna a szívrohamot. 

A videót a képre kattintva érheti el