Az oldalt kerek tíz évvel ezelőtt, 2005. február 14-én alapította meg három korábbi PayPal-alkalmazott, Chad Hurley, Steve Chen és Jawed Karim, akik akkorát alkottak, hogy a YouTube-ot 2006 novemberében már fel is vásárolta a Google.

Ugyanebben az évben a Time magazin az év találmányának nevezte, és ez teljesen érthető, mert még mindig nem tudunk rájönni, hogy mégis mit csináltunk azelőtt, hogy nem volt YouTube.

És amíg ön is próbál erre rájönni, nézze meg a YouTube eddigi történetének 5 legfontosabb videóját!

1.

A legnézettebb videó még mindig a PSY videóklipje, a Gangnam Style, ami 2014-ben lépte túl a kétmilliárdos nézettséget, mostanra pedig már azt is túllépte 200 millióval.

2.

Nem fogja elhinni, de a második helyen Justin Bieber 2010-ben készült videóklipje, a Baby áll, aminél csak az megdöbbentőbb, hogy 2012 novemberéig állt az első helyen.

3.

Az egyetlen nem zenei videó az oldal 30 legnézettebb videójának listáján az alábbi, 2007-es videó, több mint 810 milliós nézettséggel.

4.

PSY egy másik videójával, a Gentlemannel is rekordot döntött, egyelőre ugyanis ez az egy nap alatt a legtöbbször megnézett videó – 2013. április 14-én 38 millióan kattintottak rá.

5.

De a fentieknél is fontosabb, hogy a legeslegelső videót 2005. április 23-án, az egyik alapító, Jawed Karim töltöte fel magáról, ahogy egy állatkertben áll, és az elefántokról magyaráz. Igen, ez itt a LEGELSŐ YouTube-videó: