11m
2015.02.17. 10:07

A macskákat nem nagyon lehet idomítani, ezért filmforgatásra gyakorlatilag alkalmatlanok, koreográfiát tartalmazó klip készítésére meg főleg. Azért mégiscsak van pár olyan emlékezetes zenei videó, ami igazi macskát tartalmaz, ezekből szüreteltünk alább. Az összeállításhoz nem vettük figyelembe az olyan számokat, amikhez csak rajzolták a cicát, meg ahol ember van beöltözve macseknak. Jöjjenek a kedvenceink időrendi sorrendben – ha az öné hiányzik, írjon nekünk nyomban, hogy melyik!

The Cure – The Lovecats

1983-ban ezzel a megdöbbentően vidám és játékos kis dallal lett először szélesebb körben népszerű a The Cure együttes. Robert Smith ebben a klipben is ugyanolyan betegnek néz ki, mint az összes többiben, pedig itt még nagyon fiatal és bizonyos jelenetekben egy kiscicát babusgat.

Madonna – Express Yourself

1989-ben rekordot döntött az Express Yourself klipje, ami akkor minden idők legdrágább klipjének számított. Madonnán és egy csomó statisztán kívül szerepelt benne egy fekete macska is. Hogy David Fincher rendező és a popkirálynő közös munkái miért tartalmaznak mindig cicát, az egy elgondolkodtató kérdés, mindenesetre a Vogue-ot is Fincher rendezte, és abban a cicivillantós beállítások hátterében egy macska szobra látható, a Bad Girl klipjében meg egy vörös macska és Christopher Walken lesz a tanúja annak, ahogy Madonnát megfojtja egy perverz gyilkos. Ezen kívül az Oh Father klipjét rendezte még Madonnának David Fincher, abban nem találjuk a macskát, pedig megnéztük már egy párszor, mert jó. Lehet, hogy azért van ez, mert az a klip kivételesen nem a szexről szól.

Right Said Fred – I'm Too Sexy

Ezt az 1991-es számot mindenki ismeri, és ha Madonna klipje minden idők legdrágábbja volt, ez olyan, mintha minden idők legolcsóbbja lenne. De amikor Fred két és fél percnél arról énekel, hogy a macskáknál is szexibb (vagy mi), akkor megjelenik egy igazi macska, hurrá! Nem csoda, hogy ekkora siker lett a szám.

Fatboy Slim – The Joker

Hát nem ez Fatboy Slim legemlékezetesebb száma, de azért 2005-ben készült hozzá egy klip. Ennek a dalnak az eredetije egyébként a Steve Miller Band szerzeménye, de az ön napja nyilván nem ettől az információtól lett most fantasztikus, hanem a klipben látható kiscicamennyiségtől. A kacsákról  nem is beszélve.

Björk – Triumph of a Heart

Melyik a legjobb?

Ez is egy 2005-ös klip, és nem azért kihagyhatatlan, mert Björk ekkor még tudott olyan számokat csinálni, amik csak kis mértékben irritálóak és nagy mértékben dallamosak meg jópofák, nem pedig fordítva, mint újabban. Ez a klip azért emlékezetes, mert Spike Jonze rendezte, aki közben/azóta mozifilmekből is csinált pár elég jót, például legutóbb azt, aminek az volt a címe, hogy Her (A nő).