Magyarországon általában egyszerűen lecsöveseznek valakit, ha nincs állandó lakcíme és munkája, de azért a világon sok helyen bonyolultabb ennél a helyzet: az USA-ban a csavargó kifejezés egy egész életformát jelöl. Olyan embereket, akik nem kéregetésből élnek, de nincs igazán lehetőségük beilleszkedni a társadalomba. Most Redditen tűnt fel egy férfi, aki boldogan válaszol az élteformájával kapcsolatos kérdésekre, és még képeken is dokumentálta, mik vannak benne mindig a táskájában, ami mellesleg az egyetlen saját tulajdona.

A férfi olyan mindenkit izgató kérdésekre is választ ad, hogy mivel oldja meg, hogy szabadtéri alvás közben ne lopják el a cuccait. „Oda kötözöm a táskám egy részét a csuklómhoz, ezért éjszaka sem tudják levenni. Egyszer Bellinghamben megpróbálták levenni rólam, de amint felkeltem, és látták, hogy már veszem elő a késemet, rájöttek, hogy nem heroinista vagyok, hanem egy hardcore csöves, aki megvédi magát” – avatta be a világot.

A mosdásról is különleges elképzelései vannak, szerintem tulajdonképpen elengedhető a dolog. „Van mobilzuhanyzóm, úgyhogy tudok mosdani párszor egy héten, de akár minden nap is. Őszintén szólva annyira nem tartom fontosnak a fürdést, mivel a vonatok koszosak, ezért egyszerűbb megvárni, ameddig tudom, hogy pár napig most nem szállok fel egy új vonatra. A nagyszüleink is kibírták heti egy zuhannyal.”

A férfi elmondása szerint nem tartja túl nagyra Jack Kerouacot, az Úton című kultkönyv szerzőjét, mivel szerinte túlzottan romantikussá akarta tenni az utazó életformát. „A kalandok is a részei persze ennek, de a legtöbb pillanat inkább szívás. Én azért választottam ezt az életformát, mert nem volt más opcióm abban a kisvárosban, ahol felnőttem. Keresnem kellett valami mást. Aztán a függőjévé is váltam az utazásnak” - írta körülményeiről.