Az elmúlt 15 évben 75 százalékkal nőtt az állatkísérletek száma Amerikában. Ennek viszont ellentmond, hogy a kutatók szerint csökkentek a számok. Elég furcsa, hogy egy ilyen pontosan mérhető adatot teljesen eltérően lássanak a tudósok, illetve az állatvédők.

A Vocativ cikke alapján, csak azzal takarózhatnak az állatkísérletet folytató kutatóintézetek, hogy a kutyákon és macskákon kevesebbet tesztelnek. Főleg egereken, madarakon, halakon, hüllőkön és kétéltűeken végeznek kísérleteket. Méghozzá elég sokat. A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) kérte be a hivatalos adatokat, ami alapján világosan látszik, hogy 1996 óta mennyivel nőtt az állatkísérletek száma (majdnem a duplájára). 

A kutatók viszont úgy védik ki az állatvédők támadásait, hogy a házi kedvenceket kihagyják a tesztekből. De természetesen ettől még aktívan folytatnak kutatásokat az állatokon. A legtöbbet az egereken. 2008 és 2012 között majdnem 100 ezer rágcsálót figyeltek meg az Egyesült Államokban. A további számokért kattintson az eredeti cikkre, meglepő számokat fog találni.