A Dél-Karolinában élő Kyra Pringle gyereke, Mariah Anderson múlt szombaton lett kétéves, ennek alkalmából az anyja posztolt róla egy képet Facebookra. A kép nagyon gyorsan elterjedt az interneten, és trollok céltáblájává vált, egy rakás ízléstelen megjegyzést fűztek a kislányról készült fotó mellé – írja a Mirror.

Mariah Anderson ugyanis egy igen ritka rendellenességgel született. Úgynevezett Chromosome 2p duplication syndrome-ja (2-es kromoszóma duplikációs szindróma) van, ami csak egy néhány évvel ezelőtt felfedezett, súlyos születési rendellenesség.

A rendellenességnek számos tünete van a távol ülő szemektől kezdve, a hosszú ujjakon, rövid orron, alacsonyan ülő füleken, gyenge tüdőn keresztül egészen a visszamaradott szellemi és testi fejlődésig. Az ilyen rendellenességgel születők általában nem érik meg a 12 éves kort.

Az anya természetesen teljesen kiakadt, miután megtudta, hogy a gyerekéről készült fotó önálló életre kelt. „Azt mondjátok a gyerkemről, hogy szörny, nem az, valódi. A mosolyán röhögtök, azt mondjátok, olyan, mint egy leprikón” – panaszkodott az anya.

A kislány nagymamája is ki volt borulva. „Ha eljut ez valaki olyanhoz, aki részt vesz ezekben a sértegetésekben, és azt gondolja, hogy vicces. Nem az. Egy emberi lényről van szó, egy gyerekről, egy csecsemőről” – mondta.