A napokban a párizsi divathét végével befejeződik egy újabb divathét-szezon, ahol ezúttal a 2015-2016-os ősz-téli divatról alkotott elképzeléseiket prezentálták a leghíresebb tervezők. De persze egy ilyen eseménysorozaton nemcsak a designerek a híresek, hanem a modellek is, akik között egyre több magyar lány tűnik fel. Kiválasztottunk most hatot közülük, némelyikről valószínűleg már ön is hallott, másokról feltehetőleg csak abban az esetben, ha követi a Hungarian Fashion's Beauty (A magyar divat szépsége) című blogot. Nézze meg mind a hat lányt és válasszon közülük kedvencet!

Axente Vanessa

Azért vele kezdjük, mert az egyik legsikeresebb és leghíresebb magyar modell ő, még akkor is, ha pusztán a neve alapján senki ki nem találná, hogy Nagylengyelben született. Itt a Velveten nem írunk róla túl gyakran, de aki a Díványt (vagy éppen a Vogue-ot) olvassa, annak Axente már biztosan a könyökén jön ki. Pedig ebben a szezonban csak a párizsi divathéten volt igazán aktív, de ott részt vett a Mugler és a H&M bemutatóin. Ha a fotóra kattint, több képet is megnézhet róla, a modell neve után mindig a márka szerepel és a divatbemutató helyszíne. De természetesen az Instagramon is utána lehet nézni Axente Vanessának, errefelé.

Rajzák Kinga

Rajzák Kinga annyira sok bemutatón szerepelt idén, hogy szinte csak a felét tettük bele a képösszeállításba, és még így is messze róla van a legtöbb fotó. Rajzák Kinga többek között azért jó modell, mert igazi kaméleon: teljesen más arcát mutatja mindenhol. Illetve bizonyos bemutatókon nem csak az arcát mutatja meg, erre már a kettővel ezelőtti heti trendben is felfigyeltünk. New York, London, Milánó, Párizs – Rajzák az egész turnét végigcsinálta, most valószínűleg alig várja már, hogy egy kicsit pihenhessen. Az ő Instagramja ilyen.

Pillmann Lívia

Pillmann Lívia állítólag a metrón utazott nagyban, amikor egyszer csak felfedezte egy modellügynökség, és Lívia innentől kezdve Párizson és Milánón keresztül repült a világhír felé. Talán lesz, akit meglep, hogy saját fotóin gyakran mennyivel fiatalabbnak néz ki, mint a kifutón, bár ez a modellek közül többre is igaz. Úgy látszik, a következő télen nem lesz menő a különösebben természetes-kislányos külső.

Kiskamoni Lilla

Kiskamoni Lilla karrierje a legkülönlegesebb a hat közül, mert ő eredetileg Kiskamoni-Szalay Lilla néven a csíkszeredai Játékszín színésznője. Két éve még azt nyilatkozta az Origónak, hogy a színház mellé neki nem B terv a modellkedés, de azért kipróbálja, hogy összejön-e belőle valami. Hát nagyon úgy nézzük, hogy összejött.

Sáfrán Bogi

Még egy budapesti lány, aki a saját képein jóval fiatalabbnak néz ki annál, mint ahogy a kifutón meg szokott jelenni. Sáfrán Bogi talán a legkülönlegesebb eközül a hat lány közül, kissé Tilda Swintonra emlékeztet, ami sokak számára bizonyára negatívum, másoknak viszont pozitívum. Nem feltétlenül kell, hogy egy modell mindenkinek tetsszen – Sáfrán Bogi mindenesetre Dolce & Gabbanáéknak bejött péládul.

Mihalik Enikő

Ki a legszebb?

Mihalik Enikő a maga 27 évével azért lassan már kezd kiöregedni a kifutón szereplő modell-lányok közül (Axente Vanessa csak 19!), de ha úgy tartja kedve, természetesen bevállal egy-két divatbemutatót, hogy emlékeztessen mindenkit, miért vált ő az egyik leghíresebb magyar manökenné. Ezúttal a Max Maránál szexiskedett prémes kabátban és kötött pulcsiban, aztán a Moschino elképesztő rajzfilmfigurás szettjeiből is bemutatott kettőt, és maradva Milánóban bevállalta a Philosophy di Lorenzo Serafini bemutatóját is. Ezen a héten aztán végképp nem lehet panaszkodni , hogy nincs elég fotóanyag a heti trendben: ha végigklikkelte a képeket, kérjük, szavazzon egyet! A hat lány közül ki a kedvence?