Önnek is feltűnt már, hogy a WizzAir járatain a légiutaskísérőket nem szabad fotózni?

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket rá, hogy bár más társaságoknál nem tiltják, az említett cég nem nézi jó szemmel, ha fényképezikl a stewardesseket, és valóban, nekünk is rémlik a tiltás: 

„Nemrég utaztam a WizzAirrel és bemondták, hogy tilos a személyzetet fényképezni, miközben más légitársaságoknál nincs ilyen. Rákérdeztem, hogy miért nem, de nem adtak rá választ" – tette fel a kérdést olvasónk, Sándor. 

Megkerestük a céget, hogy megtudjuk, miért van szükség a tiltásra, de kiderült, hogy nem a cég tart bármiféle negatív következménytől, hanem maguk a stewardessek a szégyenlősek. 

Szóval, a lényeg, hogy annak ellenére, hogy Sándor járatán is bemondták, és valószínűleg, ha már utazott a légitársasággal, ön is hallotta,  a cég központilag nem tiltja, hogy fotózzák a munkatársakat, ahogy kifejtették, csupán arról van szó, hogy engedélyezi számukra, hogy ők döntsenek arról, hogy szeretnének-e szerepelni, tehát egy közös szelfihez előre kell engedélyt kérni.

„Mindenkinek joga van a magánélethez, a munkájukat végző szakemberekről minden esetben csak az előzetes beleegyezésükkel készülhetnek képek. Arra az esetre, amikor légiutas-kísérőink nem szeretnék, hogy fényképek készüljenek róluk, számos ingyenesen használható kép érhető el a wizzair.com oldalon” – tájékoztatta lapunkat a cég sajtóosztálya. 

Tehát nincs más jogszerű megoldás, ha fotózkodni akar a csinos légiutaskísérőkkel, gondolja át előre, és kérjen engedélyt.