Olykor meglepő dolgokat találnak a könyvtárosok a visszavitt könyvekben. Leggyakrabban tisztasági betétet, lejárt lottószelvényt szoktak a lapok közt felejteni az olvasók, de a jelek szerint kialakult egy nagyon cuki szokás is a Harry Pottert kedvelők körében: zoknit hagynak a kiolvasott kötetben.

Az alábbi képet a kaposvári Megyei és Városi Könyvtárból kértük el. A könyvtár dolgozói két éve találták ezt az apró meglepetést a Harry Potter és az azkabani fogolyban. 

Hasonló meglepetést okozott Kiskanizsán is az egyik olvasó. Akik nem ismernék a történetet, azoknak eláruljuk, hogy Dobby egy házimanó a Harry Potterben. Egy házimanó pedig azzal szabadul fel, ha kap a gazdájától egy ruhadarabot. Dobby történetesen egy zoknit kapott. 

zoknipotter

Nagykanizsán ugyanakkor ezt a szerelmes üzenetet találta a könyvtáros, aki nekiállt gyűjteni a könyvben felejtett dolgokat. Ő a legtöbbször tisztasági betétekkel, szentképekkel, sárga csekkekkel, orvosi vényekkel és lottószelvényekkel találkozik. 

Valaki nagyon rejtegethette ezt a CD-t, aztán pedig megfeledkezett róla. Egy fővárosi könyvtár egyik Sztálinról és Hitlerről szóló könyvében bukkantak rá. 

Ez pedig egy újabb cukiság: vélhetően egy kisgyerek hagyhatta a Vukban. Külön figyelmet érdemel, hogy az olajat az üdítők közé sorolta.