A 4 éves indiai kisfiú,  Sivam Kumar hónapokkal ezelőtt kezdett hasfájásra panaszkodni, gyakran hányt, és egyre kevesebbet evett. Bár szülei megmutatták egy orvosnak Delhiben, a diagnózis az volt, hogy a gyereknek gyomorfertőzése van, így néhány gyógyszerrel hazaküldték.

Sivam tünetei nem enyhültek, sőt, hasa felpuffadt, és végül már a víz is alig maradt meg benne. Szervezete kiszáradt és éhezett.

Végül az Új-Delhiben található All India Institute of Medical Sciences kórház egyik gyermekorvosa, Dr Shilpa Sharma CT vizsgálatot rendelt el a gyereken, amely azonnal kimutatta, hogy a gyomra tele van valamilyen összegubancolódott anyaggal, amelyről rögtön sejtették, hogy emberi haj.

A február 4-én végzett műtét során egy 120 centi hosszú hajcsomót vettek ki a fiúból, amely teljesen kitöltötte a gyomrát, és már a beleibe is átnyomódott.

Mint kiderült, Sivam a ritka Rapunzel-szindrómában szenved, vagyis kényszeresen tépkedi és eszi a saját haját. Ez a főleg tinilányokra jellemző betegség életveszélyes állapothoz is vezethet, amikor az összesűrűsödő haj teljesen eltömíti a gyomrot és a vékonybél egy részét.

„Ez a gyerek a világon mindössze a negyedik, akit ilyen fiatalon érint ez a betegség" - nyilatkozta a Mirror cikkében Dr. Shilpa. „Ez egy pszichológiai zavar, így most megpróbáljuk feltárni az okait, és megelőzni az újabb hajevést."

Szülei az orvosok tanácsára leborotválták a kisfiú fejét, és az elkövetkezendő években nem hagyják, hogy Sivam haja megnőjön.