Az oklahomai Ryan Hammons már négyéves korában furcsa rémálmokról panaszkodott édesanyjának, amelyekben régi, hollywoodi otthonában járt, majd ötévesen közölte vele,

Régen én valaki más voltam.
 

Tízéves korára már egy csomó emlékéről  beszámolt, például arról, hogy táncolt a Broadwayn, nyaralni volt Francikaországban, és egykor híres, mára már halott híres színésznőkkel találkozott, írja a Laist.

Bár ezek nyilván lehetnek egy élénk fantázia termékei, anyja, Cindy Hammons kíváncsi lett, és elment a könyvtárba, korabeli képeket és adatokat gyűjteni. A hazavitt könyveket átlapozta fiával együtt, aki egyértelműen felismerte egy fotón korábbi énjét. A férfi az 1932-ben készült Night After Night című film egyik jelenetében látszott, de ez alapján az anyja nem tudta beazonosítani.

Ekkor került képbe Dr. Jim Tucker, aki a Virginia Egyetem pszichológiaprofesszora, és olyan gyerekekkel foglalkozik, akik előző életbeli emlékekről beszélnek. Miután Cindy Hammons felkereste, elkezdett kutakodni, és egy másik szakember, a pszichiáter Ian Stevenson segítségével végül rábukkantak a rejtélyes férfira, akiről Ryan beszélt.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

A Marty Martyn néven ismert illető mindössze egyetlen filmben szerepelt, majd inkább sikeres hollywoodi ügynök lett.

Ryan 55 olyan részletet is fel tudott idézni, amelyek passzoltak Martyn életébe, igaz sok résztalálat volt, mint például a címe, amit csak hangzásában talált el. A gyerek azt mondta, 61 éves kora körül halt meg, ám a kutatók eredeti  adatai szerint a férfi 59 évesen vesztette életét. Mint később kiderült, ezek az adatok tévesek voltak, Marty ugyanis 64 évesen halt meg, leukémiában.

Ez azért érdekes, nem?

A fiút persze egyre kevésbé érdekli előző élete, és az emlékei is gyorsan fakulnak, ami Tucker szerint jellemző ezekre az esetekre.