Egyszercsak szembejött az interneten a Cut Videos Youtube-csatornája, amelyen több sorozat is fut. A legérdekesebbnek elsőre a 100 Years of Beauty tűnik, amelynek epizódjai röviden, évtizedenként mutatják be, mikor milyen volt a divatos szépségideál. Ez itt a sorozat legelső része, amely a fehér bőrű amerikai nők megjelenés-történetét foglalja össze.

Ez itt a második rész, amelynek főszereplője egy afroamerikai nő – akinek minden fejdíszét rendkívüli módon lehet irigyelni. (Itt egymás mellett láthatják az első videó főszereplőjével.)

A harmadik epizódban Irán nőiről esne szó, ha bárki egy mukkot is mondana. De nem mondanak semmit, viszont lenyűgözően érdekes a folyamat.

Az eddig utolsó epizód pedig a koreai szépség(ek)kel foglalkozik. Semmiképp se hagyják ki, Az ötvenes évektől – elég egyértelmű okok miatt – jobb többször megnézni.

A csatornán, ugyancsak örömteli módon, az is kiderül, hogyan készült a sminkek-hajak egy része, és milyen kutatás előzte meg a felvételeket. Szóval nézzenek szét rajta, érdemes!