Az egész úgy indult, hogy egy Sean Dunn nevű amerikai rendező pornót nézett a barátnőjével. Egy felugró ablaknál láttak egy webcames hirdetést, és elkezdtek gondolkodni, hogy vajon kik lehetnek a kamerák mögött, és miért vetkőznek a gép előtt. A gondolatból pedig egy dokumentumfilm készült, amit a laist.comon találtunk. 

A Cam Girlz nemcsak a szakma pornós oldalára és az erős szexjelenetekre koncentrál, hanem hogy mégis kik azok, akik a kamera mögött produkálják magukat. A film arra próbál rávilágítani, hogy ez a műfaj nagyon intim kapcsolatot teremt a felhasználóval. Elvégre a lányok saját otthonukban vagy olyan környezetben nyúlnak magukhoz, amit ők választottak. 

Dunn szerint a webcamesek figyelmet és kapcsolatot keresnek. Pontosan azért készítette a filmet, hogy eloszlasson egy csomó sztereotípiát a szakmáról, és jobban megismertesse a ezeket a nőket az emberekkel. Ők is tehetségesek, nekik is vannak hobbijaik, vágyaik, szüleik. 

A rendező főleg a Twitteren castingolt, és a Kisckstarteren gyűjtötte össze a pénzt. Persze kőkeményen van benne csöcs, segg, punci, rengeteg önkielégítés, fenekelés és orgazmus, de a végére sokkal több lesz ennél. A Vimeón lehet megnézni a filmet, egészen baráti áron.