Great British Bake Off néven fut egy sütős-főzős brit valóságshow, amit Magyarországon a Viasat Sütimester címen futtat. Ebben a műsorban szerepel a 23 éves, kedves tekintetű Ruby Tandoh. Még 2013 decemberében azzal vádolták meg, hogy flörtöl a show producerével és bírájával, Paul Hollywooddal, amit a lány most a Twitterén söpört le annyival, hogy ő bizony leszbikus.

Mindezt úgy tette, hogy felrakott egy Diana Ross klipet az oldalára (I'm Coming Out), és bevallotta, hogy a szüleinek már beszélt a nemi irányultságáról – írja a Daily Mail. Hozzátette, boldognak, vidámnak, szabadnak érzi magát, hogy ők elfogadták, aztán kioktatta azokat, akik szerint gyávaság pusztán a Twitteren comingoutolni.

Korábban a Guardiannek is beszélt az őt a producerhez kötő pletykákról, hozzátéve, hogy előbb enné meg a saját lábát, minthogy a győzelemig hízelegje magát. Zavarta nagyon, hogy a fináléhoz közeledve egyre aljasabb kritikák és támadások érték, pl. hogy könnyeivel akarja elnyerni a nézők szívét, de ez szerinte szimpla hímsovinizmus. Az ellen pedig ő világéletében küzdött, e harc nélkül állítása szerint nem lenne ba befutott gasztroarc.