A kétgyerekes, 40-es éveiben járó Elizabeth Sedwayt leszállították az Alaska Airlines járatáról április 7-én, mert nem volt orvosi papírja arról, hogy repülhet. A nő ritka plazmasejtes rákban szenved, haza akart repülni Kaliforniába Hawaiiról a családjával, de a ​Lihue reptéren, Kauaiban, Hawaiion feltartóztatták – írja a Foxnews.

Elizatbeth Sedway a Facebookra posztolta ki a sérelmét, és leírta, hogy a reptéri alkalmazottak a fogyatékkal élőknek fenntartott részhez terelték, és egy maszkot kellett felvennie, hogy ne kerüljön a szervezetébe baktérium. A reptéri alkalmazott azt mondta a nőnek, szóljon, ha bármire szüksége van, ekkor a rákbeteg nő közölte, hogy néha kicsit gyengének érzi magát, így lassabban szállna fel a gépre, mint mások.

Az alkalmazott nagyon a szívére vette a nő sorsát, és orvost hívott, aki megvizsgálta a nőt. Miután a beteg nő családja és ő is felszálltak a gépre, az orvos úgy döntött, hogy mégsem repülhet, és az egész családot leszállították a gépről. A jelenetről videófelvétel készült, a felvételen a nő azt kiabálja, hogy nem fertőző beteg, és csak azért, mert rákja van, és nincs orvosi papírja arról, hogy utazhat, nem kellene mindannyiukat leszállítani a gépről.

Hogy még szomorúbb legyen a történet, amiatt, hogy nem repülhetett haza időben, nem tudott megjelenni a kemoterápiás kezeléseken. Az Alaska Airlines feltehetően a hírverésnek köszönhetően elnézést kért az indicensért, és a cég kifizette a repülés költségeit, továbbá a szállodai számlát. Azzal védekezett a  cég, hogy az alkalmazott az ügyfél érdekeit és jólétét tartotta szem előtt, de a helyzetet máshogyan kellett volna kezelni.

Today, we were at gate 8 ready to depart on Alaska Airlines for San Jose. An airline employee saw me seated in the...

Posted by Elizabeth Sedway on Monday, 6 April 2015