A turistaosztályon repüléssel töltött órák már így is a kelleténél közelebb hozták az emberiség és az olajoshalak kollektív tudatát, az Airbus legújabb tervei azonban azt mutatják, hogy a repülőgépgyártók a leggazdaságosabb helykihasználás érdekében már teljesen elfelejtették, hogy nem műanyag bábokat, hanem élő embereket szállítanak ezek az eszközök. 

A Quartz beszámolója szerint a legújabb A380-as gépre már egy 3-5-3 beosztású széksort terveznek, ami így szupergazdaságos, szuperturista és nyilván szuperkényelmetlen lesz. Bár a hivatalos PR fotó igen előnyősen mutatja be a 11 székesre átalakított üléssort, a hamburgi repülőberendezési kiállítás résztvevői már sokkal reálisabban dokumentálták az újítást.

Egy másik résztvevő demonstrálta is, hogy a látszat ellenére a plusz egy ülés beiktatása nagyon is fájdalmas helyhiányhoz vezet:

Igazán csodás lehet ekkora helyen, ilyen pózban végigutazni akár tíz órát. Az Airbus 380 egyik legnagyobb megrendelője az Emirates légitársaság, igaz, egyelőre a cég nem tűnik túl lelkesnek a változtatás iránt, inkább üzemanyagtakarékos hajtóművek felszerelését szorgalmazza az emberek összezsúfolása helyett.

Egyelőre nem tudni, kinél lesz nyerő a plusz székekkel felszerelt gép, az Airbus képviselője szerint főként Kína és Délkelet-Ázsia légitársaságaira számítanak.