Április 20-án, hétfő reggel találtak rá Iona Costellóra és 14 éves lányára, Emily-re New Yorkban, az Upper West Side-on, három héttel azután, hogy nyomuk veszett – írja a Jezebel.

Costello és lánya március végén utaztak el New Yorkba, és gyakoratilag nyom nélkül eltűntek. A rendőrök egy biztonsági kamera felvételén látták őket, és szerintük nem tűntek szomorúnak, sem zavartnak.

Costello autóját április 14-én találták meg egy New York-i garázsban, de semmi más nyomot nem találtak arra vonatkozóan, hogy hova tűnt anya és lánya, mert bankkártyájukat nem használták, és eltűnésük óta mobiltelefonjaikat sem kapcsolták be, ami egy 14 éves tinilány esetében elég meglepő.

Anya és lánya eltűnése egyébként csak azután tűnt fel bárkinek is, hogy Emily nem ment vissza az iskolába a tavaszi szünet után. 

  Az viszont még érdekesebbé teszi az eltűnésüket, hogy Iona Costello férje nemrég halt meg, és épp egy örökösödési háború zajlik közte és elhunyt férje négy gyereke közt. És bár a férj végrendeletének részletei nem ismertek, azt tudni lehet, hogy birtokát Costellóra hagyta, akivel együtt lovastanyát üzemeltettek.

A családtagok már arra is gyanakodtak, hogy a nőnek talán idegösszeomlása volt, és ezért tűnt el lányával együtt. Viszont még mindig nem tudni semmit, csupán azt, hogy egy hotelben találtak rájuk, és mindketten jól vannak.

Több jel arra mutat viszont, hogy anya és lánya simán csak jól érezték magukat New Yorkban, és úgy döntöttek, hogy ráhúznak még két hetet a nyaralásukra, ami egészen érthető egy ilyen haláleset után.