Április 22-én jelent meg egy kínai app, az My Idol, ami csak kínaiul elérhető, mégis két nap alatt gyakorlatilag leigázta az internetet - írja a Kotaku.

Az alkalmazásnak az a lényege, hogy készítünk első lépésben egy szelfit, amit aztán a program ráilleszt egy 3D-s figurára, amit aztán egészen szürreális módon animálhatunk.

A sikerhez az kellett, hogy kellemesen gagyi kínai termékről van szó, ezért az arcok inkább mindenféle torzszülöttként jelennek meg a figurákon. Valamint az is fontos volt, hogy szintén azért, mert rendes kínai termékről van szó, nagyon bizarr opciók közül válogathatunk.

Lehet csinálni például rúdtáncos animációt, meg mindenféle vonaglást. A figurákra ruhákat is lehet adni, és természetesen az animációk háttereit is váltogathatjuk, meg azt is, hogy mi szóljon a rövid videó alatt.

Így már kellően termékeny táptalajról van szó ahhoz, hogy beinduljon a globális trollkodás, és elárasszák a Vine-t és a Twittert a különféle, rúdtáncoló politikusokról, kínosan vonagló énekesnőkről és rettentő torzszülöttekről készült animációk.

A program valószínűleg nem ártalmas, mert az Apps Store-ból lehet letölteni, ahol azért elég rendesen szűrik, hogy mi kerülhet be és mi nem, és egyelőre nem érkezett rá panasz.