A cápakutató Mark Rackley valószínűleg joggal gondolta, hogy több év cápavideózással a háta mögött lemerülhet a floridai öbölben felvenni közelről egy kék cápát, de végül tévedett: a 2,5 méteres állat megtámadta a férfit, és olyan rondanán szétharapta a bal bicepszét, hogy a kórházban végül 58 öltéssel kellett összevarrni – írja a NY Daily.

„Korábban nem láttam kék cápát errefelé. Odaúsztam elé, hogy készítsek pár fényképet. Amikor már felette voltam, egyszercsak odanézett, és beleharapott a karomba. Az egész egy szempillantás alatt történt” – számolt be a férfi. Rackleynek hatalmas szerencséje volt, mert bár nagyon rondák a sebei, a cápa nem harapott el egy főeret sem. „Mark szépen gyógyul, és úgy tűnik, fertőzés sincs” – mondta Rackley produkciós cégének szóvivője, Kathie Roy Rockett.

Rackley maga is tisztában van azzal, hogy elég durván kihívta maga ellen a sorsot, de rezignáltan nyilatkozott arról, hogy majdnem megölte egy cápa. „Tulajdonképpen miattam történt. Semmi fegyverem nincsen a cápatámadás ellen. Számtalanszor csináltam hasonlót, de számtalan ilyen támadást is láttam már” – mondta a férfi.

Nemrégiben egy 13 éves szörfbajnokot gyilkolt meg egy cápa.