Egy Monika Rostvold nevű texasi diák 45 percet töltött az egyeteme lépcsőin, mindezt tök meztelenül. A Huffington Post hozta le a 22 éves lány történetét, aki a nemi erőszak ellen tüntetett. A dolgot előre bejelentette, nem akarta, hogy letartóztassák. Bár a rendőrök odamentek hozzá, igazoltatták, de nem vitték be.

Rostvold egy kendővel takarta el a szemét, fülhallgató miatt nem hallott semmit, és így töltött el közel egy órát. Twitteren egy csomóan posztolták, de az egyetemista is nyilatkozott az akcióról. 

Azt akartam, hogy az emberek szépnek lássák a testemet, aminek hatalma van, ne egy szexuális tárgyként fogják fel. Az igazság az, hogy a Szexuális erőszak ellen szervezett hónap keretében akartam egy olyan performanszt csinálni, ami a társadalmunkban létező dologra hívja fel a figyelmet. Mint a nemi erőszak egyik áldozata, és olyan emberek barátja, akiket szintén szexuálisan zaklattak, azt akartam, hogy irányítsam a testem úgy, hogy elterelem a figyelmet a lényemről, és megmutatom magam. 

A képzőművész lányt több újság is kikérdezte, ezen kívül rengetegen álltak mellé, kitették az akcióját a kösségi oldalakra. 

Az emberek megtalálnak Facebookon, üzeneteket írnak, megköszönik, hogy megmutattam, nincsenek egyedül. 

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, aakkor hívja ezeket a segélyvonalakat: 06-40-630-006 (hétfőnként 10–14, szerdánként 14–18, péntekenként 10–14 óráig), 06-80-505-101 (este 6 és 10 között szerda és hétvége kivételével)