Elég fura beavatkozást kellett Sarah Weatherillnél végrehajtani azért, hogy leszokjon az energiaitalokról. A 31 éves nőt hipnózissal szoktatták le a Red Bullról, amikre még 2010-ben csúszott rá teljesen, amikor a jogi egyetemen a sok ébrenlét eléréséhez kezdett el laza 24 dobozt meginni belőle naponta – írja a Metro.

A négygyerekes családanya egyre súlyosabban érezte a világ jobbik részein taurint is tartalmazó energiaital káros hatásait, fel se volt hajlandó kelni úgy, hogy nincs a hűtőben legalább egy dobozzal, ráadásul letargikus és depressziós is lett egy idő után.

Az angol Weatherill egy idő után annyira szorongani kezdett, hogy úgy érezte, csak a hipnoterapeuta segíthet rajta, mivel teljesen megváltoztatta a személyiségét a napi 24 Red Bull, állítása szerint sikeres is volt a kezelés, és azóta már tud élni az osztrák cég termékei nélkül is. Volt is miről leszoknia: 24 Red Bull úgy 48 csésze kávénak felel meg, ráadásul hetente majdnem 45 000 forintot költött el szenvedélyére, ami évente úgy 23 millió forint, csak Red Bullra. Az osztrák cég valószínűleg nem erre a produkciójára a legbüszkébb.

Anglia úgy tűnik, tele van mostanában extrém függő emberekkel, közel sem Weatherill esete a legsúlyosabb: Jade Sylvester például betegesen szeret vécépapírt enni, lehetőleg bontatlan gurigáka.