Napi három teáskanál spárga vagy spenót, ennyin, vagyis napi 13 kalórián élt az a 23 éves diáklány, aki most azért osztotta meg szörnyű harcát az anorexiával, hogy bátorítsa sorstársait, írja a Mirror.

Lydia Davies elsőéves egyetemistaként, 2010-ben kapott el egy nemi betegséget, egy egyéjszakás kalandnak köszönhetően, ezután kezdődtek étkezési problémái.

„Zavart voltam, és undorodtam magamtól. Utáltam a testemet, és hogy ezt ellensúlyozzam, elkezdtem nagyon egészségesen táplálkozni" - mesélte a lány, akit az is elkezdett zavarni, ha mások előtt kellett ennie. 

Lassan egyre kevesebb ételt vett magához, végül eljutott oda, hogy napokig csak diétás kólán élt. Hiába aggódott érte a környezete, anorexiája végül olyan súlyos lett, hogy 30 kilósra fogyott. 

„Volt olyan hétvége, hogy semmit nem ettem" - meséli. „Általában csak feküdtem az ágyamban, és biztos voltam benne, hogy ha elalszom, többé nem ébredek fel. Bár azt gondoltam, meg fogok halni, mégse voltam képes enni."

Végül kétségbeesett barátai értesítették a lány szüleit, így az utolsó pillanatban orvoshoz vitték. Bár a tünetek egyértelműek voltak, öt-hat szakembert is megjártak, mire megszületett a diagnózis, hogy Davies anorexiában szenved. 

A gyógyulás nagyon nehéz volt, ugyanis időközben inni kezdett. Volt, hogy napi két üveg bort is elfogyasztott titokban, az üvegeket pedig az ágya akatt rejtegette. 

Lydia Davies jelenleg Glasgowban él barátjával, és megpróbáltatásairól Raw címmel könyvet is írt. Úgy érzi, 99 százalékban legyőzte a betegséget, ám az anorexia nem tűnt el nyom nélkül. 

„Térd és csípőproblémáim vannak, és érzem, hogy a csonjaim nagyon gyengék. A mai napig bűntudatom van, ha étteremben eszem, és még mindig hallom az anorexia hangját a fejemben. Csak már megtanultam nem oidafigyelni rá."