Mindannyian szeretjük a kidolgozott testű pasikat, de van valami az "aputestben", amitől egy srác sokkal emberibb, természetesebb és vonzóbb lesz

– ezt az a 19 éves egyetemista lány, Mackenzie Pearson mondta, akinek az átlagos férfitestről szóló írását annyira felkapta az internet, hogy az aputest lesz 2015 nyarának új szava.

Vagyis ismét meg kell tanulnia egy új kifejezést, aminek az angol eredetije a dadbod, a dad és a body (apa és test) szavak összemosásából keletkezett.

És ha még mindig nem értené:

az aputest kifejezést olyan férfiakra használják, akik nem gyúrnak éjjel-nappal, de nincs is hatalmas sörhasuk. Vagyis tök átlagos férfiak, akik néha azért sportolnak, de hétvégente igenis isznak, és lazán betolnak egy pizzát.

Mint mondjuk Jason Segal:

Seth Rogen:

Vagy mostanában Leonardo DiCaprio:

Szóval gyakorlatilag az összes totálisan átlagos férfi.

Pearson egyébként elmondta, hogy a dadbod, vagyis az aputest kifejezést nem ő találta ki, korábban hallotta már másoktól is, de egyértelmű, hogy neki köszönhető, hogy a kifejezés elterjedt, mint ahogy az is, hogy #dadbod hashtagekkel elátott, átlagos testű pasikról készült fotók lepték el az Instagramot, meg úgy az egész internetet.

Ez majdnem olyan, mintha pozitív férfi-testkép mozgalmat indítottam volna, amire bár a társadalmunk még nem jött rá, de igenis szükségünk van

– mondta Pearson a Buzzfeednek, és igaza van, mert nagyon valószínű, hogy eddig nem sokan gondoltak bele abba, hogy nem csak a nőkre nehezedik nyomás amiatt, hogy milyen a testük.

Szóval ha ön férfi, és nincs tökéletes teste, lehet örülni, mert önnek csak simán aputeste van, ami igenis vonzó, úgyhogy legyen rá büszke!

Kommentálná? A Facebookon tegye!