A Huffingtonpost pontokba szedve oszlatja el a tévhitet, miszerint idősebb korban már nincs szexuális élet. A lap egy friss felmérésre hivatkozik, az idősebb, átlagosan 70 éves férfiak fele, ugyanebben a korosztályban a nők harmada számolt be arról, hogy szexuálisan aktív életet élnek. A Huffingtonpost 50-es bloggerei írtak arról, milyen a szex 50 felett. Összefoglalva: jó.

1. A szex az idősebb nők és fiatalabb férfiak közt már nem tabu

A High50 bloggere szerint a fiatalabb pasiknak van hajuk és szépek, finom az illatuk. Fontos számukra, hogy jól nézzenek ki, és törekednek arra, hogy a partnerük jól érezze magát. 

2. Az 50 feletti férfiak gyakran jobbak az ágyban, mint a fiatalabbak

Jack Anderson úgy véli, hogy az idősebb férfiak nem sietnek az ágyban. Az 50 feletti férfiak ki akarják elégíteni a nőt, és sokkal többet képesek adni az ágyban, mint egy átlagos szex.

3. Az ötvenes nőknek sem szükséges egy férfi az életükben bármilyen áron

Ezt a bölcsességet Robin Korth osztotta meg a világgal, aki saját bőrén tapasztalta, hogy tinédzser érzelmekkel zúgott bele egy férfiba, amit később egy hosszú beszélgetés közben megbánt. 

4. Hosszú házasságban is meg lehet tartani a szenvedélyt

A jó szexuális élet a hosszú házasságok titka, Tim Peek úgy gondolja, hogy mindig újra lehet éleszteni a szenvedélyt, csak akarni kell.

5. A fizikai vonzalom ugyanolyan fontos 50 felett is mint 20 évesen

„Csináld inkább előbb, minthogy késő legyen" – javasolja Joe Seldner, és hozzáteszi, hogy a vonzerő az idősebb korban is a legfontosabb.

6. A félmerev farok alul van értékelve

A kevésbé merev farok sokak szerint egyet jelent a vágy hiányával, és nem akarja eléggé a nőt.  Pamela Madsen blogger szerint ennek nincs igazságalapja, és nemcsak a kőkemény farok a vágy jele.

7.  Az online társkereséssel érdemes próbálkozni

50 felett is lehet online partnert keresni, Ken Solin blogger így találta meg a barátnőjét, és mindenkinek javasolja a vakrandik helyett például.

8.  A barátság extrákkal is működik

Intelligens, szellemes férfival talákozott a lap bloggere, Jodi Brown, olyasvalakivel, aki nem annyira elkötelezett a párkapcsolatok iránt. A bloggernő nem bánta meg, hogy együtt volt a férfival.

9. Szexuális segédeszközökkel játszadozni jó

A hormonális változások miatt a szexshopokba egyébként is érdemes síkosítóért járni 50 felett, és ha már ott vannak, akkor vásárolnak még mást is, írja Joan Price és a farokgyűrűtől kezdve a vibrátorokig mindent javasol.

10. A Tinder nemcsak a fiataloké

Az klasszikus online társkeresőket a társkereső appok váltották fel, mint a Tinder, amit nemcsak a huszas-harmincas korosztály használhat. Maryjane Fahey arra jött rá, hogy a Tinder egy kicsit olyan, mint ami a régi szép időkben volt: besétál valaki a bárba, megtalálják egymást, és már beszélgethetnek is. Csak épp a Tinderen találják meg egymást.

11.  Az idősebb nőknek is kellenek a szexi fotók magukról

Erica Jagger azt a tapasztalatát osztotta meg, hogy minden nőnek egyszer az életben muszáj magáról szexi fotósorozatot csináltatnia. Ezt akár 50 felett is lehet, mert majd rájön, hogy egyáltalán nem járt még el felette az idő. Sőt. 

12. Nem számít a kor, meg kell ragadni a lehetőségeket

Az utolsó javaslat mindenkinek szól, nemcsak az időseknek. Szintén Erica Jagger tanácsa, hogy ha van szex bakancslistája valakinek, akkor járja végig, sohasem késő.