Trombitaszerű hangok Németországban, rejtélyes hangok Fehéroroszágban, dermesztő zaj Kanadában – ez nem egy sci-fi forgatókönyv első oldala, hanem a Dailymail és a Youtube szerint a valóság. Többen nagyon furcsa zajokat és hangokat hallanak, amik az ÉGBŐL jönnek, nem pedig valami reális dolog: a szél hangja, a hangszeren játszó szomszédé vagy hasonlók. 

A világ minden tájáról, az Államokból, Ukrajnából, Németországból és még Fehéroroszországból is jelezték az emberek, hogy rejtélyes hangokat hallanak az égből, amit nem tudnak beazonosítani. Közel egy évtizede folyamatosan, szinte évente van egy-egy eset, különböző időpontokban, különböző helyszíneken rögzítik a hangokat – tette közzé a Dailymail.

„Én személyesen nem hiszem, hogy ez valamiféle vallási kapcsolat lenne, nem hiszek az idegenekben sem, vonatok, építkezési zajok lehetnek. Az is lehet, hogy geofizikai jelenség" – írta az egyik észlelő a saját videóihoz. 

 A titokzatos észlelések ellepték a Youtube-ot, a kommentelők közt akad, aki a fura zajra riadt fel álmából, és pattant ki az ágyból. Ahogy az lenni szokott, az emberek valószínűleg hergelik is egymást a hülyeségbe, nagy valószínűséggel van magyarázat a hangokra – már amelyiket valóban akkor és ott vették fel, ahogy állítják, és nem utólag keverték a videókhoz. Az alábbi videóról ezt például egyáltalán nem lehet eldönteni. 

Az évtizedes múltra visszanyúló jelenséget talán érdemes aszerint is megvizsgálni, hányféle és milyen videófelvételek készültek. Feltehetően egyenként kiderülne mindegyikről, hogy teljesen észszerű magyarázatuk van.Áldás 810098289237.