Ennek a történetnek tulajdonképpen minden eleme tökéletes. A főszereplő, Ben Fiberesima például sajátosan értelmezte a bujkálás fogalmát,  miután tárgyalása előtt óvadék ellenében lelépett, és hamis személyazonossággal Ausztráliába utazott. 

A 30 éves South-Kilburn-i férfit 2008-ban tartóztatták le londoni lakásán, amiért illegálisan tartott fegyvereket találtak nála, írja az Independent. A tárgyalást már nem várta meg, inkább elhagyta Nagy-Britanniát, és Ausztráliába ment, de ahelyett, hogy csendben meghúzta volna magát, inkább modell és rapper karrierbe kezdett.

Roky Million néven népszerűsítette magát a Youtube-on, és közben nagy divatházaknak dolgozott. Nem csak közösségi oldalain dicsekedett sikereivel, de tavaly egy könyvet is kiadott, amiben arról áradozik, hogy már 26 éves korában milliomos volt.

Nyilván utolérte a végzete: tavaly egy névtelen bejelentés alapján a londoni rendőrség tudomására jutott, hogy Fiberesima visszatért a városba, és a brit zsaruk egészen lenyűgöző tervet eszeltek ki az agyafúrt férfi elfogására.

Kamu fotós cégként megkeresték Fiberesima modelügynökségét, és felkérték egy kamu munkára. Aztán egy Kentish Town-i fotóstúdióban volt  nagy meglepetés, amikor a díszletek között felfedték magukat a rendőrök.

A férfit május elején bíróság elé állították, majd lopás, hamis személyazonosság használata és illegális fegyvertartás miatt három év letöltendő börtönre ítélték.