Travis Tolliver néhány nappal ezelőtt találkozott a santiagói reptéren az anyjával, akivel percekig csak némán ölelték egymást. Nem is tudtak volna egymáshoz szólni, mert Tolliver egész életében az USA-ban élt, nem beszél spanyolul, az anyja pedig nem beszél angolul, csak spanyolul. A mostani találkozás előtt 41 évig egyáltalán nem látták egymást, nem is tudták, hogy a másik létezik-e – írja a Daily Mail.

Travis Tolliver Chilében született, de az anyja, Nelly Reyes sosem látta. A szülés után azt mondták neki az orvosok, hogy a gyereke súlyos szívproblémákkal született, majd nem sokkal később azt, hogy meghalt. A gyerekét sosem látta, ahogy halotti anyakönyvi kivonatot sem kapott.

Nem sokat tudni sem Tolliverről, sem Reyesről, annyi biztos, hogy az anya nem nagyon kereste a gyerekét, hiszen nem is tudta, hogy él, Tolliver pedig nem tudni hogyan került az USA-ba, de egy tacomai családnál nőtt fel. Azt sem tudni, hogy mikor tudta meg, hogy örökbe fogadták, vagy hogy mikor tudta meg, hogy chilei, de végül 40 éves korában, 2013-ban úgy döntött, megpróbálja megtalálni az anyját.

Az adott neki lökést a dologhoz, hogy egy levelezőoldalon megtudta, hogy milyen gyakoriak voltak Chilében a csecsemőrablások. „Elkezdtem levelezni chilei emberekkel. Megtudtam, hogy a ‘60-as, ‘70-es, ‘80-as években mennyire gyakori volt, hogy hajadon anyák gyerekeit elrabolták. Még a ‘80-as évek után is volt néhány eset. Ez indított el azon az úton, hogy megtaláljam a vér szerinti anyám. Találtam egy oldalt Facebookon, a Chile Adoption Birth Family Searchöt. Megadtam nekik minden szükséges adatot, amit az örökbe fogadásomról tudtam, végül nagyjából egy hónap alatt megtalálták az anyám” – mondta.

Miután megtalálták egymást, Tolliver elrepült Chilébe meglátogatni az anyját, és az öt testvérét. Egy darabig ott is marad, júliusig szabadságot vett ki a cégtől, ahol dolgozik, közben meg közösségi finanszírozásban próbálja megszervezni, hogy a teljes családját átvigye az USA-ba, hogy mindenki találkozhasson mindenkivel, például az anyja az unokáival.