A 47 éves Sean O'Brien márciusban tűnt fel Dancing Man (táncoló ember) néven, amikor megjelent róla egy kép az internet segglyukán, a 4Chan fórumon, ahogy táncol, majd szomorúan abbahagyja a mozgást, amikor meglátja, hogy a kép készítői kiröhögik.

Ezután annyiban is maradt volna a dolog, ha egy népszerű jogvédő aktivista, Cassandra Rules (Cassandra Fairbanks) nem teszi ki Twitterre, hogy szeretné megtalálni a táncoló embert, mert van egy rakás csaj, aki nagyon szeretne együtt bulizni vele - írja az LAist.

Beindult a globális agy, viszonylag gyorsan meg is találták Seant, egy 47 éves londoni befektetőt. Közben elindítottak egy közösségi gyűjtést is, hogy legyen pénz bőven a tervezett bulira. Ez végül olyan jól sikerült, hogy azóta több millió forinttal támogattak az iskolai zaklatások ellen küzdő alapítványokat. 

Miközben szervezték Seannak a partit, egészen komoly minisztár lett belőle. Szerepelt a Today Show-ban, és ő nyitotta meg a Dodgers egyik baseballmeccsét is, sőt még Dita Von Teese is elhívta vacsorázni. “Ilyen lehetőség egyszer adódik az ember életében, én pedig próbálom két kézzel megragadni” - mondta a Today Show-ban.

Az eredeti tervek szerint a bulit az L.A. Coliseum arénában tartották volna, de végül egy szintén elég menő helyre szervezték az egészet, a hollywoodi Avalon klubba. Nagyjából 1000 vendég jelent meg az eseményen, köztük olyan hírességek, mint Monica Lewinsky, Pharrell, Meghan Trainor, Ellie Goulding vagy az USA-ban népszerű előadó Andrew WK.

A zenét pedig Moby szolgáltatta, hogy Sean rendesen kitáncolja magát. Moby már márciusban felajánlotta magát. “Felajánlom a dj-szolgáltatásomat ingyen a Dancing Man partyra. Senkinek sem szabad szégyenkeznie amiatt, hogy táncol” - írta Moby Twitteren.

“Sikerült 5 percre leülnöm, és annyi embernek kell megköszönnöm, hogy ez az egész létrejöhetett! Öt nap az életemből, amit sosem fogok elfelejteni!” - írta a buliból Twitteren, majd hosszú posztokon keresztül köszönt meg mindent mindenkinek.

“A Twitter népének! Köszönöm, hogy érdekelt titeket, hogy ez a dolog az legyen, ami. Annyi jó van a világban, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni” - írta a köszönőposztok végén.

A Liverpool man who became an internet sensation after being bullied for his dancing has attended a star-studded...

Posted by BBC Newcastle - Radio for the North East on Tuesday, May 26, 2015

Tényleg igyekeznek megragadni a lehetőséget. Sean Twitteren rövid idő alatt közel 85 ezer követőt gyűjtött össze, és elindították a Dance Free Movementet is, aminek az a célja, hogy az emberek fogadják el a saját testüket, valamint hogy küzdjenek az olyan kirekesztés ellen, mint amilyen Seant is érte az elején.