horoszkóp
2132779

A börtönből zaklatja áldozatát a nemi erőszakoló

2015.06.01. 17:34

Jerry McMurray életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, miután hét nőt is megtámadott, zaklatott, illetve megerőszakolt 1997 és 2013 között. A most 34 éves erőszakoló év eleje óta már börtönben ül, de áldozatait, közülük is leginkább egyet a mai napig zaklat, ugyanis a többi rabhoz hasonlóan ő is bárkinek írhat levelet – írja a Mirror.

Így Heather Ratclife-nek is, akit 17 éves korában elrabolt, és négy hónapon át fogvatartott. A nő végül úgy tudott megszökni, hogy összerakott egy darabjaira tört mobiltelefont, amivel segítséget tudott hívni.

De nem csak Ratcliffe-nek írt rettentő zavaros és durva helyesírási hibával teli levelet a 36 éves McMurray, hanem más nőknek, illetve a Daily Recordnak is. Utóbbiban ártatlanságát próbálta bizonygatni, és azt állította, az összes nő, aki ellene vallott, hazudik, és ha a rendőrség nem keresi meg őket, akkor maguktól nem jelentkeztek volna, és nem vallanak ellene.

A levelek után Heather Ratcliffe most azt szeretné, ha McMurray-t megfosztanák levélírási jogától. De nem csak tőle venné el ezt a jogot, hanem az összes olyan rabtól, aki nemi erőszakot követett el, mert bár rácsok mögött vannak, levélben továbbra is tudják zaklatni áldozataikat.

JS58761300
Fotó: Daily Record


A börtön felér számára egy nyaralással, ha megengedik neki, hogy ilyen leveleket írjon áldozatainak. Nekem pedig el kell fogadnom a törvényt, miszerint neki minden joga megvan ahhoz, hogy írjon nekem, az apámnak, a többi áldozatának és most az újságnak is. [...] Örülök, hogy rácsok mögött ül, de mi lesz az én jogaimmal, meg másokéval?

– nyilatkozta Ratcliffe.

A nő nyilatkozata és kérelme után már elkezdtek nyomozni az erőszakoló férfi által írt levelek ügyében, de hogy elvehetik-e tőle, vagy akár a többi rabtól a jogot, hogy levelet írjon, az csak jóval később derül majd ki.