Kína újra fontosat adott a világnak: a vicces hamisítványok és stabilan jó étel után most itt van a húsz éves Dong Lei, akiért egyre többen rajonganak Kínán túl is. Dong Lei modellkedik, és jól is néz ki, de nem ez a legfontosabb jellegzetessége, hanem a lehetetlenül hosszú lábai. A 180 centis modellből a lábai laza 114 centit tesznek ki.

A modell szülei nagyon más sorsot szántak neki: stabilan arra nevelték, hogy egyetemi tanár legyen majd egyszer, de végül a lány, észrevéve a különleges testalkata adta adottságokat, jelentkezett az országban nagyon népszerű Supermodel című műsorba, ahol természetesen meg is vette a zsűrit. Sőt, nem csak a zsűrit, hiszen ezeknek a lábaknak gyorsan híre lett. „Egyszer csak azon kaptam magam rajta, hogy internetes híresség vagyok” – mondta A Daily Mailnek a húszéves Dong.

A lány azóta már nemzetközileg keresett modell, és természetesen nagyon élvezi. „A munkám miatt állandóan utazom, úgyhogy a munkám kicsit olyan, mint egy nyaralás. Szeretnék minél sikeresebb lenni” – avatta be a világot terveibe. Dong Lei egyébként még messze van attól, hogy lábaival rekorder legyen, mivel a világ leghosszabb lábait jelenleg az egykori női kosárlabdázó, Szvetlana Pankratova viseli, akinek 131 centire nőttek a végtagjai.