Hányatott sorsú ebállat személyes tragédiájáról számol be a Délmagyar, cikkük szerint Csomor Klára szegedi lakos Bianka nevű kutyáját

fülönharapta egy patkány.

A West Highland White Terrier típusú kutya a tízemeletes panelház közelében kapta el az állatot, gyakorlatilag közelharcba keveredtek. „Úgy visított, ilyet még soha nem hallottam. Nekirontott a kutyának, az meg próbálta lefojtani, de a patkánynak sikerült beleharapnia a fülébe. Hatalmas nagy dög volt, nagyon megijedtem” – idézte fel az eseményeket Csomor, aki kénytelen volt állatorvossal kezeltetni Biankát. Akkor még nem tudhatták, hogy a borzalmas történet korántsem ért véget.

„A közös képviselő megnyugtatott, hogy hívta a rágcsálóirtókat, voltak kint. Ennek ellenére két napra rá sétáltatás közben hiába szólongatom a kutyát, nem jön. Odamentem megnézni, mit szaglászik annyira. A magas fűben hemzsegtek az újszülött patkányok. Felkaptam a kutyát és hazarohantam”.

Mi történt azóta?

Mások is észleltek patkányt Szegeden, egyebütt. Oláhné György Tünde, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakembere szerint kilencévente megugrik a patkánypopuláció, és tömegesen jelennek meg a rágcsálók. Ráadásul enyhe volt a tél. De azért mennek irtani.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei már irtják a kártevőket, a bejelentéseket kivizsgálják.Ön is látott már Szegeden patkányt?

Posted by Delmagyar.hu on Monday, 8 June 2015