Az első űrben készült pornófilmet nagy valószínűséggel a Pornhubnak köszönheti majd a világ. A pornómegosztó oldal 2016-ra tervezi a Sexploration nevű akciót, azaz pornóforgatást az űrben, Föld körüli pályán, alacsonyan – írja az Independent.

Az ehhez szükséges körülbelül 3 millió dollárt (832 560 000 Ft) az IndieGogo közösségi oldalon keresztül remélik összeszedni, és feltehetően össze is jön a projektre a pénz. A vállalkozás egyáltalán nem lehetetlen, a Pornhub jelenleg a legnagyobb pornószolgáltató oldal, 16 milliárdan látogatnak az oldalra évente. 

Ember még sohasem szexelt az űrben, elvileg így tudja a világ, gyakorlatilag az űrben,  a nemzetközi űrállomásokon dolgozó férfiak és nők elég valószínű, hogy csinálják. A készülő űrpornó szereplői Eva Lovia és Johnny Sins pornószínészek lesznek, mindketten hat hónapos felkészítésen vesznek részt, mielőtt kilőnék őket az űrbe – pornót forgatni. 

A tervezett költségek 60%-át az űrutazás teszi ki, 10%-át a produkció forgatása, 6% megy az utómunkára, 5% az előkészítésre. A szereplők gázsija mindössze csak a költségek 2%-a, még az IndieGogo költségei is többe kerülnek a gázsinál: 4%-ot szed le az oldal a projektből.

2006-ban már szóba került egy Űr Határai Alapítvány egyik fórumán a szexualitás és az űr kapcsolódása, de a pornóról akkor nem esett szó. A Pornhub történelmet akar csinálni a Sexplorationnel, ráadásul tökéletesen időzít a cég: ma már nemcsak űrhajósok lehetnek az űrben, hanem civilek is, megfelelő felkészítéssel.