Szívszorító utolsó blogbejegyzéssel búcsúzott egy kétgyerekes anyuka a világtól. A harmincas éveiben járó londoni nő egy éve küzdött a mellrákkal, ami átterjedt a májára – Rosie Chueka ezen a héten halt meg.

A londoni ügyvédnő testében 2014 júniusban mellrákot állapítottak meg, azonnal kemoterápiára küldték. A kemoterápia nem segített, a betegsége kiújult, és átterjedt a májára is.     

Az orvosok közölték vele és a családjával, hogy a betegsége gyógyíthatatlan. Rosie a Fightinggenghis nevű blogjában rendszeresen írt arról, min megy keresztül, a 'My final post' című utolsó bejegyzésében hosszú üzenetet írt június 11-én. Arról, hogy a családi nyaralás után az állapota rosszabbodott. Hogy sok fájdalmat átélt, sok álmatlan éjszakát megélt, és enni sem volt képes. És hogy már nincs esélye a gyógyulásra.

„Az elmúlt tíz napot londoni kórházakban töltöttem távol az otthonomtól és a gyerekeimtől, sajnos gyorsan rosszabbodik az állapotom. {...} a májam nem tudja folytatni a harcot a rákkal, és már semmit nem lehet tenni, azt mondják, most már csak enyhíteni tudják a fájdalmamat. Remélem, hogy hamarosan hospice házba mehetek, ahol békés és fájdalommentes környezetben lehetek. Senki nem tudja megmondani, hogy csak napok vagy hetek vannak hátra. De biztosan nincs sok időm."

Azzal zárta az utolsó bejegyzését, hogy köszöni a szívhezszóló üzeneteket, a támogatást, és arra kér mindenkit, hogy ne felejtsék el, sem őt, sem a családját. A kommentelői hálát adnak neki, amiért sokat tanított a posztjain keresztül az életről.