Időről időre felmerül a kérdés, milyen csodapontok vannak a nők altestében, és mit kell azokkal a pontokkal csinálni, hogy gyorsan, azonnal, látványos orgazmushoz jusson a nő. A G-pont évek óta egy megfejtetlen kérdés, van, aki állítja, hogy van olyanja, és vannak, akik soha nem tapasztaltak ilyesmit a testükben. Ha van is, biztos, hogy nemcsak annak a vad nyomogatása kell az élvezethez. 

Dr. Justin Lehmiller szexológus blogján tették fel a kérdést, létezik-e a G-pont, amire a szakember azt válaszolta, hogy jó kérdés, elvileg igen, gyakorilatilag mítosz, hogy valóban létezik-e. Sok nő számolt be arról, hogy azon a területen, ahol elvileg a G-pont van, intenzívebb érzéseket tapasztaltak, de a Journal of Sexual Medicine lap egyik írása szerint az, hogy anatómiailag létezne, kétséges. Holott még azt is kutatták 2008-ban, hogy összefüggésbe hozható-e a G-pont bizonyos személyiségjegyekkel. 

A szexológusoknak is eltér a véleményük, példáukl Sue McGarvie szerint minden nő kitapasztalhatja, van-e G-pontja, és megtanulhatja azt izgatni. Az írónő véleménye az, hogy a nők 85%-nak van ilyen csodapontja, csak fel kell fedezniük maguknak. A szexterapeuta ezt összefüggésbe hozza a női ejakulációval, ami véleménye szerint tanulható. 

A hüvelyben „található" csodaponton túl azonban a jó szexhez, azaz a mentálisan és testileg is kielégítő szexhez több kell a G-pont megtalálásánál, például kölcsönös egymásra figyelés, bizalom, intimitás – emellett egyénenként változik, ki, milyen erősségű stimulálással élvezi a szexet. 

Az ilyen pontok keresgélése akár frusztrációt és sikertelenséget szülhet, így óvva intenénk mindenkit attól, hogy ráfeszüljön a Grafenberg-pontra – ő írt erről először, még az ötvenes években. A szex lehet eksztatikus úgy is, ha nemcsak egy bizonyos pontra, dologra koncentrálva csinálják, hanem úgy, ahogy jólesik a partnereknek.