A Daily Dot hívta fel a figyelmünket erre a Youtube-csatornára, amely arról szól, hogy a tulajdonosa menő pályát épít az üveggolyóinak. Ezen a pár napos videón például tizenegyezer darabnak. Ha szeretne körülbelül hat megnyugtató, már-már tökéletes percet, amikor szép gyöngyök kellemes mozgása vezeti a tekintetét, a csilingelésük pedig kisimítja megviselt idegeit, mindenképpen nézze meg!

A készítő, egy Jelle Bakker nevű holland illető azt írja magáról a YouTube-on, az autizmus egyik formájával él, hobbija az üveggolyó-pályák építése, amelyeket fényekkel, és hangokkal tesz különlegessé. Szerkezeteit főleg Legóból, K'nexből, fából és fémekből építi, az ágya alatt is van egy. Nem ez, ezt akkor építette, amikor ezren feliratkoztak a csatornájára.

Honlapján bővebben bemutatkozik. Ebből kiderül, hogy megrendeléseket is vállal, szívesen épít akár külföldön is nagyobb gyöngyfuttatókat, és mivel szeret utazni, akár külföldre is megy egy-egy munkáért. A projektjeit itt ismerheti meg. Az alábbi videón pedig gyorsítva mutatja meg, hogyan épít egy-egy pályát.

Van valami különösen megnyugtató ebben a tízezer üveggolyóban. Akkor is, ha ön nem Pál utcai fiú.