Gondolta volna, hogy valaki képes lesz kitalálni a feminizmus ellentettjét, a meninizmust?

Az új hülyeséget a feminism szóra reflektálva meninism-nek neveztek el, a men szó az angolban ugyanis azt jelenti: férfiak. A menimizmus ezek szerint egy olyan mozgalom, ami a férfiak jogaiért harcol, azért, hogy őket is ugyanolyan jogok illessék meg, mint a nőket.

A Twitteren egy külön menimista oldal is létrejött, sőt már menimist hashtaggel ellátott pólókat is lehet kapni, amit csücsörítve szelfiző nők húznak magukra, de hogy miért, azt lehet, hogy ők maguk sem tudják.

Sőt, az ilyen fotók alatt találni olyan hashtageket is, mint: #FeministsArsUgly vagyis a feministák csúnyák.

Persze nyilvánvalóan nem kell komolyan venni, hisz az egész a feminizmus paródiájaként jött létre, viszont mikor ennek kapcsán olyan viccek jönnek szembe a Twitteren, hogy a nemi erőszakot legalizálni kéne, mert a nőket azért teremtették, hogy a férfiakat kielégítsék, akkor nem biztos, hogy sokaknak van kedve nagyokat nevetni.

Ezért is egészen furcsa, hogy a #meninist feliratú pólót egy halom fiatal lány húzza magára büszkén. Nem is kevesen.

A Buzzfeed amúgy azt írja, volt, aki azt mondta nekik, hogy ő csak azért vett ilyen pólót, hogy ezzel is provokálja a feministákat, akiket jól láthatóan kiborít ez a hülyeség. Mert természetesen ez az egész az.