Öt nappal lezuhanásuk után találták meg azt az anyát és fiát, akik Kolumbia északi részén zuhantak le múlt héten pénteken. A 18 éves Maria Nelly Murillót és másfél éves fiát a dzsungelben találták meg, utóbbinak szinte semmi baja nincs, de Murillo is megúszta könnyebb sérülésekkel és pár égéssel.

A kétmotoros Cessnával Chocóba akartak repülni, de 20 perc után eltűntek a radarról. A repülő romjait és a halott pilótát gyorsan megtalálták, de Murillóéknak nem volt nyoma. Sokáig azt hitték, fel se szálltak a gépre, de rájöttek, hogy az ajtó nem a zuhanás miatt nyílt ki, hanem belülről nyitották azt ki, és valószínűleg a dzsungelbe mentek megpróbálni túlélni a balesetet.

Már épp azt hitték, hogy meghaltak mindketten, miután a helikopteres és gyalogos keresés sem járt sikerrel, de végül szerdán fél kilométerre a roncstól volt a gyerek és Murillo is, egy folyópart mellett.

„Ez egy csoda. Az anya lelki ereje adhatott nekik erőt a túléléshez” – mondta a BBC-nek a keresés vezetője, Col Carrascal. Mint kiderült, az azóta már a Quibdói kórházban ápolt Murillo először azért hagyta el a roncsot, hogy eloltsa égő testét, majd visszament gyerekéért is. Azért nem a roncsoknál várt, mert félt tőle, hogy a gép esetleg felrobban. A gépen volt kókuszdió, ezeknek a vizét itták meg, ileltve nagy levelekkel gyűjtöttek esővizet.